Breakaway FI 550x90px Cycling and other

Alaphilippe katkaisi Valverden voittoputken La Fleche Wallonnessa

Julian Alaphilippe. Kuva: Filip Bossuyt/Creative Commons

Julian Alaphilippe. Kuva: Filip Bossuyt/Creative Commons

World Tourin kakkosmies Valverde ei harmitellut ensimmäistä tappiota viiteen vuoteen.

Quick-Step Floors -tallin Julian Alaphilippe otti ensimmäisen ranskalaisen voiton 21 vuoteen keskiviikkoisessa kevätklassikossa La Fleche Wallonnessa. Voitto oli hänen kevään kolmas kahden Baskimaan ympäriajossa saavutetun etappivoiton päälle.

Alaphilippe ratkaisi pelin vasta viimeisessä Mur de Huyn nousussa, jossa kilpakumppanit jäivät taakse. Voittaja oli helpottunut siitä, että kahden La Fleche Wallonnen kakkostilan jälkeen hän kykeni voittamaan klassikkokilpailun. 26-vuotias ranskalainen ei tosin tiennyt lopussa itsekään voittavansa.

- En kuullut radiosta mitään. Luulin, että (Vincenzo) Nibali on vielä edellä, hän kertoi kilpailun jälkeen Cyclingnewsin mukaan.

- Aion nauttia tästä voitosta paljon, mutta olen motivoitunut jo Liegeen. Olen valmis ja aion antaa kaikkeni, hän viittasi jo tulevan sunnuntain kilpailuun.

Reilu kuukausi sitten Milano-San Remon voittanut Bahrain Merida -tallin Nibali taisteli irtiotossa vielä aivan loppukilometreille asti, mutta italialainen ja muut karkulaiset ajettiin kiinni viimeistään viimeisessä ylämäessä.

Edelliset neljä kertaa voittamaton Mur de Hyun loppunousussa ollut Valverde yritti vielä viimeisillä sadoilla metreillä päästä ranskalaisen kantaan, mutta voittaja jäi neljän sekunnin päähän. Kokenut kehäkettu ei harmitellut kakkostilaa.

- En ole millään tavalla pettynyt. Jos olisin voittanut, se olisi näyttänyt jo helpolta, ja ihmisten on ymmärrettävä, ettei voittaminen ole koskaan helppoa. Olen oikeastaan tyytyväinen tähän tulokseen. Näytin jälleen olevani muiden huippukaverien mukana nousuissa, Valverde summasi tallinsa tiedotteessa.

Ensi viikolla 38-vuotissyntymäpäiviä juhliva Movistarin Valverde on ollut kevään aikana hurjassa kunnossa voittamalla jo Abu Dhabi Tourin sekä Katalonian ja Valencian ympäriajot.

Kauaa kevätklassikkoja kiertävät eivät ehdi levätä, sillä seuraava ja kevään viimeinen Belgiassa poljettava yhden päivän World Tour -kilpailu Liège–Bastogne–Liège poljetaan sunnuntaina.

Miesten World Touria johtaa Peter Sagan, joka ei polkenut keskiviikkona. Valverde tukevoitti keskiviikkona kakkostilaansa koko kauden kestävässä sarjassa. Tosin pisteiden valossa kausi on vasta alussa, sillä muun muassa suurten pisteiden Italian, Ranskan ja Espanjan ympäriajot on vielä polkematta.

- Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri