Neuron On FI 550x90px

GIRO 10: Toisena ollut Esteban Chaves taipui lähes vartin kärjestä

Esteban Chavesilla oli 10. etapilla vaikea päivä. Kärki karkasi kauas. Kuva: Fabio Ferrari/LaPresse

Esteban Chavesilla oli 10. etapilla vaikea päivä. Kärki karkasi kauas. Kuva: Fabio Ferrari/LaPresse

Italian ympäriajon välipäivän jälkeisen etapin monien ennakkokuvitelmissa olla pitkä etappi, jossa ajetaan helppoa matkavauhtia ja ratkaistaan etappivoitto loppukirissä. Mutta toisin kävi.

 

Tämän vuoden Italian ympäriajon pisimmästä, 244 kilometrin pituisesta etapista tuli isolle joukolle ajajia pitkäväsytystaistelu. Kamppailun suurimman tappion koki Esteban Chaves, joka lähti etapille kokonaiskilpailun toisella sijalla.

Pääjoukko jakautui jo etapin alussa. Irtiottoryhmää ei haluttu millään päästää karkuun, ja vauhti oli kova. Se johti pääjoukon katkeamiseen kahtia. Esteban Chaves jäi väärälle puolelle. Pitkään hän taisteli apuajajiensa kanssa pääsystä takaisin edellä menevään letkaan, mutta kolmeen minuuttiin nopeasti kasvanut ero ei kaventunut – päinvastoin, vähitellen se alkoi kasvaa.

Etujoukossa toki tiedettiin Chavesin jääneen eikä pidätelty. Kokonaiskilpailua johtava Simon Yates, Chavesin joukkuetoveri, tarvitsi myös apuajajia mukaansa ja niinpä Mitchelton-Scott joutui jakamaan miehet kahteen joukkoon.

Sata kilometriä ennen maalia Chavesin takaa-ajo näytti niin toivottomalta, että Chaves apuajajineen tyytyi ajelemaan maaliin joukon mukana. Maaliin Chaves saapui noin 14 minuuttia voittajan jälkeen.

Loppumatkan irtiottoisku vei etappivoittoon

Se Chavesista. Kärkitaisteluun:

Yksinäisenä sutena voittoa lähti hakemaan irtioton kautta Marco Frapporti. 38 km ennen maalia alkoivat iskut pääjoukosta. Davide Villella ja Matej Mohoric sekä hetkeä myöhemmin myös Nico Denz ajoivat Frapportin kiinni ja painelivat saman tien ohi.

Takana tehtiin lisää iskuja. Villella taipui ja Mohoric ja Denz pääsivät minuutin karkumatkalle ennen kuin pääjoukko heräsi takaa-ajoon kolme kilometriä ennen maalia – liian myöhään.

Viimeisellä kilometrillä AG2R La Mondialen saksalaisajaja Nico Denz kyttäsi maltillisesti Mohoricin peesissä, mutta sata metriä ennen auennut kirivaihde oli Mohoricilla kovempi ja hän vei etappivoiton. Mohoric ajaa Bahrain-Meridassa ja on saavuttanut aiemmin suurkiertueilla yhden etappivoiton Espanjan ympäriajossa 2017.

Chavesia lukuun ottamatta muut kokonaiskilpailun kärkiajajat saapuivat maaliin pääjoukossa puoli minuuttia etappivoittajan jälkeen. Kokonaiskilpailun kärjessä jatkaa Simon Yates.

Tulokset

- Outi Hytönen

Neuron On FI 550x350px


Premiumsport.fi

ulvang banneri