Neuron On FI 550x90px

Lepistö turvallisesti maaliin kaameassa kelissä

Kuva: VeloFocus

Kuva: VeloFocus

Naisten maantiepyöräilyn maailmancupin Biran osakilpailun kolmas etappi ajettiin todella sateisissa olosuhteissa Pohjois-Espanjassa.

Cervelo Biglan Lotta Lepistö sijoittui tämänpäiväisessä maantie-etapissa 26:nneksi. Saman tallin Clara Koppenburg ajoi kolmanneksi. Koppenburgin taustajoukoista löytyy suomalainen pyöräilyvalmentaja Tommi Martikainen. Palkintosija on Koppenburgille ensimmäinen World Tourilla.

– Keli oli aika kaamea tänään. Mutta onneksi ei ollut kylmä. Clara oli hienosti kolmas, Lepistö kuittasi Suomen Pyöräilyn tiedotteessa.

Cervelo Biglan taktiikkana tänään oli ajaa yksi mäki todella kovaa. Lepistö joutui kuitenkin hellittämään puolessa mäessä. Samaisessa mäessä tuli yhdeksän kuskin irtiotto, johon myös Koppenburg pääsi mukaan.

– En ole itse mikään mäkikuski, että täysillä ajoin puoleen mäkeen asti, mutta sitten piti antaa periksi. Irtiotto lähti juuri siinä mäessä.

– Sitten tulimme takaisin siihen isompaan porukkaan ja ajoimme turvallisesti maaliin. Yritin pitää paikat, ettei Ashleigh Moolman-Pasiolle tule enää mitään rakoja tai lisäsekunteja, Lepistö kertoi.

Etapin voittoon ylsi loppukirissä Boels Dolmansin Amy Pieters ja toiseksi Wiggle High5:n Emilia Fahlin. Biran kokonaiskilpailua johtaa Annemiek Van Vleuten (Mitchelton-Scott). Koppenburg on kokonaistilanteessa neljäntenä, Moolman-Pasio kahdeksantena.

Emakumeen XXXI. Biran osakilpailussa on jäljellä vielä yksi, neljäs maantie-etappi, joka on pituudeltaan 120 kilometriä. Etappi on jälleen erittäin mäkinen.

– Yksi päivä jäljellä vielä tätä kisaa, katsotaan mitä huomenna keksitään.

Tulokset

Neuron On FI 550x350px


Premiumsport.fi

ulvang banneri