Neuron On FI 550x90px

Maantiepyöräilyn Tour of Estonia alkaa tänään – Taaramäe ennakkosuosikki, suomalaisia mukana

Kuva: Tarmo Haud

Kuva: Tarmo Haud

Maantiepyöräilyn UCI 2.1 -luokituksen saanut etappikilpailu Tour of Estonia polkaistaan tänään käyntiin Viron pääkaupungista Tallinnasta.

Kaksipäiväisen tapahtuman avauspäivänä poljetaan Tallinn-Tartu GP, jolla on mittaa 199,5 kilometriä, ja jonka maali sijaitsee Tarton keskustassa. Kilpailu ratkeaa lauantaina Tarton keskustassa vajaan 10 kilometrin kierroksella ajettavaan etappiin, jossa poljetaan yhteensä 172,8 kilometriä.

Kilpailuun osallistuvat Suomen, Ruotsin, Latvian, Liettuan, Valko-Venäjän ja Viron maajoukkueet. Lisäksi mukana on Continental -tason talleja. Ainoa mukana oleva Continental -tason ammattilaistalli on Joonas Henttalan Team Novo Nordisk, joskin suomalainen ei itse ole mukana Viron kilpailuissa.

Suomalaistalli Memil CCN Pro Cycling -tallin väreissä kilpailevat Joni Kanerva, Hiski Kanerva sekä Antti Sizko. Suomen maajoukkueessa polkevat Sauli Pietikäinen, Julius Taskinen, Aimo Pyykönen, Antti-Jussi Juntunen, Vladyslav Magokon, Lauri Seppä ja Trond Larsen päällikkönään Kari Myyryläinen.

Taaramäe harjoitellut vuoristossa

Etappikilpailun yksi ennakkosuosikeista on Viron maajoukkueessa polkeva Rein Taaramäe, joka on voittanut etapit sekä Espanjan että Italian ympäriajoissa. Kaksi vuotta sitten Taaramäe voitti Italian ympäriajon viimeistä edellisen etapin.

Taaramäe lähtee kilpailuun varovaisin odotuksin.

- Kuntoni on hyvä, mutta en silti ole täysin luottavainen. Olen harjoitellut viime aikoina paljon vuoristossa, jonka vuoksi olen menettänyt painoani, ja siksi minulla on hieman vähemmän voimaa. Se voi olla ratkaisevaa täällä, 31-vuotias Direct Energie -tallissa ammatikseen ajava Taaramäe totesi järjestäjien tiedotteessa.

Sunnuntaina poljetaan Tarton seudun kestävyystapahtumiin kuuluva Tartu Rattaralli, joka ei ole osa Tour of Estonia. Joka tapauksessa monet ammattipyöräilijät polkevat myös sunnuntain 135 kilometrin kilpailun yli 3600 muun osanottajan kanssa.

-Juho-Veikko Hytönen

Neuron On FI 550x350px


Premiumsport.fi

ulvang banneri