Neuron On FI 550x90px

Lepistön tallilla täydellinen tiimityön päivä perjantaina

Lotta Lepistön tiimi Cervelo Bigla onnistui perjantaina Ranskassa ajetussa La Classique Morbihanissa täydellisesti.

Sää vaihteli matkan aikana melkoisesti lämpimästä hellesäästä ukkoskuuroihin ja rakeisiin. Vaativa reitti sisälsi kuusi kapeaa soratiepätkää, jotka pehmenivät sateessa melkoisesti. Cervelo Biglan Ashleigh Moolman-Pasio puolusti kilpailussa voittoa viime vuodelta ja onnistui. Hän nousi podiumin korkeimmalle korokkeelle.

- Upea juttu. Ajoimme tänään yhdellä taktiikalla: ajoimme joukkue-aika-ajoa kärjessä ja pidimme Ashleigh turvassa. Oli hektinen kisa, koska oli niin paljon naisia viivalla. Ajoimme keulassa yhdessä ja se toimi tänään.

- Hieno fiilis, koska voitto tuli vihdoista viimein tiimille. Täydellinen tiimityön päivä, Lepistö totesi huojentuneena.

Oma ajo Lepistöä kuitenkin hieman mietitytti.

- Oma ajo ei ehkä vieläkään ole ihan täydellistä, mutta kai se tästä lähtee. Pääasia oli, että saimme voiton tiimille takataskuun tältä vuodelta. Huomenna viivalla taas, hän totesi.

Puskala tsemppasi upeasti

Suomen naisten maajoukkue ajoi samaisessa kilpailussa. Viivi Puskala tsemppasi rankassa kisassa ja ajoi maalin isommassa porukassa ensimmäisten jälkeen. Myös Antonia Gröndahl ja Sari Saarelainen taistelivat vaikeuksista huolimatta maaliin.

- Todella rankassa kisassa Viivi tsemppasi upeasti. Se vaatii hyvän fyysikan lisäksi nuppia, kunto on nousussa, totesi joukkueenjohtaja Juha Aintila.

Gröndahlilta hajosi heti kuuden kilometrin jälkeen kiekko ja sen jälkeen 20 kilometrin kohdalla rengas meni rikki.

- Siitä huolimatta Antonia nousi pääjoukkoon takaisin.

Hieman yli puolessa matkassa kaikki Suomen naiset olivat mukana isossa kolarissa, paikalla, jossa pelto tulvi vettä ukkoskuuron jälkeen.

- Kaikki pääsivät onneksi jatkamaan. Reitti oli eri kuin viime vuonna ja todella hankala. Meillä ei ajeta cyclocrossiakaan tällaisilla paikoilla, Aintila naurahti.

Rosa Törmänen ei ajanut maaliin. Ennakkotiedoista poiketen Anna-Maria Jäpölä ja Minna-Maria Kangas eivät ole kilpailureissussa mukana.

Huomenna sekä Cervelo Bigla että Suomen maajoukkue jatkavat Ranskassa Grand Prix de Plumelec-Morbihan Dames – kilpailussa.

Tulokset

Neuron On FI 550x350px


Premiumsport.fi

ulvang banneri