Breakaway FI 550x90px Cycling and other

Puolalainen paras Tour of Estoniassa – Pyykönen viikonlopun paras suomalainen

Kuva: Ardo Säks

Kuva: Ardo Säks

Maantiepyöräilyn kaksipäiväinen Tour of Estonia -etappikilpailu ratkesi lauantaina Tarton keskustassa ajetussa Tartu GP:ssä.

Kilpailussa poljettiin vajaan 10 kilometrin kierrosta lähes 173 kilometrin verran. Massakiriin päättyneen etapin voittajaksi polki tanskalainen Andreas Nielsen. Kokonaiskilpailun voitti kaksi vuotta sitten voittoa juhlinut puolalainen Grzegorz Stepniak.

Molempina päivinä kakkoseksi kirinyt Stepniak voitti kilpailun välikirien ja maalissa annettujen bonussekuntien ansiosta. Lauantain aktiivisin talli oli Viron maajoukkue, mutta kaikki virolaisten irtiottoyritykset ajettiin kiinni. Loppukirissä virolaiset eivät enää onnistuneet.

- Tänä vuonna oli vaikeampi voittaa kuin 2016. Tallimme polki tänään todella hyvin, kaikki tiesivät roolinsa ja polkivat ryhmänä yhden miehen hyväksi, Stepniak totesi järjestäjien tiedotteessa.

Paras suomalaispolkija Virossa oli Suomen maajoukkuetallin Aimo Pyykönen. Hän jäi lauantain etapilla kärkeen vajaat neljä minuuttia ja oli kokonaiskilpailussa 24:s. Antti-Jussi Juntunen oli samalla ajalla Pyykösen kanssa sijalla 34.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri