TOUR5: Peter Sagan kasvatti etappivoitollaan johtoa pistekilpailussa

Kuva: Ray Rogers/Creative Commons

Kuva: Ray Rogers/Creative Commons

Bora-Hansgrohen hallitseva maantieajon maailmanmestari Peter Sagan oli Ranskan ympäriajon keskiviikon etapin vahvin, kun hän kukisti loppukirissä Sonny Colbrellin (Bahrain-Merida).

Voitto oli Saganille uran kymmenes Ranskan ympäriajossa ja toinen kuluvan kiertueen aikana.

Etappi muistutti hieman klassikkokilpailua, sillä viimeisellä kilometrillä edettiin ylämäkivoittoisesti. Sagan kasvatti johtoaan kirimiesten pistekilpailussa, sillä 205 kilometrin mittaisen etapin lukuisat lyhyet, mutta jyrkät mäet olivat liikaa hänen monelle kilpakumppanilleen kuten Mark Cavendishille ja Marcel Kittelille.

Philippe Gilbert halusi etappivoiton nykäisemällä viimeisen nousun alkupuolella, mutta belgialaisen veto lähti liian aikaisin. Saman virheen teki myös keltapaita Greg Van Avermaet. Näin ollen voittotaisto nähtiin Colbrellin ja Saganin välillä, jossa slovakki oli vahvin.

Sagan johtaa pistekilpailua nyt 33 pisteen erolla Fernando Gaviriaan. Kokonaiskilpailussa ei nähty suuria muutoksia. Van Avermaet johtaa kilpailua nyt yksin kahden sekunnin erolla Tejay Van Gardereniin belgialaisen haettua välikiristä parit bonussekunnit.
Ranskan ympäriajo jatkuu torstaina 181 kilometrin mäkietapilla.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri