Lepistö nautti maisemista vuoriston aika-ajossa Italiassa

Lotta Lepistö. Kuva: SPU

Lotta Lepistö. Kuva: SPU

Naisten Italian ympäriajossa oli tänään vuorossa rankka aika-ajo vuoristossa. Koko 15 kilometrin reitti oli nousua – helpotusta oli lopussa, kun tasaisempi osuus alkoi 2,5 kilometriä ennen maalia. Korkeuserokin oli melkoinen, lähtö oli noin 1000 metrissä ja maali 2000 metrissä.

Cervelo-Biglan Lotta Lepistöllä oli tänään suunniteltu ”lepopäivä”, kun tiimin mäkispesilialistit pistivät parastaan. Lepistö tulikin maaliin suunniteltujen aikarajojen sisään, sijoitus tänään 55. ja eroa kärkeen 9:46.

– Ajoin vaan mäen ylös ja yritin pysyä aikalimiiteissä. Sellaisella hyvällä tempolla menin ylös asti. Ashleigh ja Cille ajoivat täysillä ja me muut vaan ajeltiin ylös ja yritettiin nauttia maisemista, Lepistö naurahti.

Tiimikaveri Ashleigh Moolman-Pasio olikin etapin toinen, kun kovimman ajan reitillä ajoi Mitchelton-Scottin Annemiek Van Vleuten. Kolmanneksi nopein oli Team Sunwebin Lucinda Brand. Cecilie Uttrup Ludwig oli aika-ajon kahdeksas. Kokonaiskisaa johtaa Van Vleuten.

Eilisen etapin alkumatkan kaatuminen tuntui yhä Lepistön ajossa.

– Toivottavasti huomiseksi olisi jo vähän parempi. Hyvillä mielin kuitenkin etapille, kunhan saadaan paikat kuntoon.

Naisten World Tourin pisimmässä kilpailussa, Giro Rosassa, on vielä kolme etappia jäljellä. Perjantain etapilla siirrytään jälleen vähän tasaisemmalle reitille. 122,3 kilometriä pitkä reitti alkaa San Giorgio di Perlanasta ja kulkee Breganzeen.

Tulokset

ulvang banneri