Lepistön meno katkesi viimeiseen nousuun – Lauantain haasteena Monte Zoncolan

Suomen ykkösajaja Lotta Lepistön hyvä ajo Giro Rosan kahdeksannella etapilla katkesi viimeiseen mäkeen. Sitä ennen Lepistö oli mukana etapin kärkikahinoissa. Sijoitus tänään oli 60. ja hän jäi kärjestä 1.14.

Porukka jakautui pienempiin ryhmiin jo päivän ensimmäisessä nousussa ja vielä lisää toisessa mäessä.

– Se oli yhtä iskua toisensa perään. Tarkoitus oli, että menen niistä yhteen mukaan, mutta se ei onnistunut. Olin varmaan 50 irtiottoyrityksessä tänään mukana, Lepistö kertasi etapin tapahtumia Suomen Pyöräilyn tiedotteessa

Puolenvälin sprintissä Cervelo Biglan Ashleigh Moolman-Pasio oli ykkönen ja Lepistö kolmonen.

– Viimeisessä mäessä en kuitenkaan pystynyt enää vastaamaan kärkiryhmän menoon. Jalka oli hieman heikompi tänään, Lepistö arveli.

Etapin voittajaksi ajoi WaowDealsin Marianne Vos. Kokonaiskilpailun kärjessä jatkaa Mitchelton Scottin Annemiek Van Vleuten.

Tänään San Giorgio di Perlanasta Breganzeen kulkeneella 122,3 kilometrin reitillä oli myös todella kuuma.

– Oli tosi kuuma, raskain päivä koko tourilla, Lepistö arvioi.

Huomenna Giro Rosassa erotellaan "jyvät akanoista", sillä edessä on Giro Rosan ehkä arvostetuin etappi "The Queen Stage". Reitti lähtee Tricesimosta ja nousee lopussa Zoncolan vuorelle. Lopun nousu on 10,1 kilometriä ja sen nousukulma on keskimäärin hurjat 11,9 prosenttia. Nousua Zoncolan vuorelle kutsutaan hirviömäiseksi.

– Huomista odotellessa tosiaan. Toivottavasti pystymme auttamaan Ashleighia mahdollisimman hyvin ja hän kuittaisi sitten hyvän ajo itselleen, Lepistö toivoi.

Lepistön tiimin tehtävä on johdattaa mäkispesialisti Moolman-Pasio mahdollisimman kärkipäässä mäen alkuun.

Tulokset

ulvang banneri