Lepistö teki täydellisen esityön mäkikuskeille Monte Zoncolanin nousuun

Kuva: VeloFocus

Kuva: VeloFocus

Cervelo-Biglan Lotta Lepistön tehtävänä Giro Rosan yhdeksännellä etapilla oli johdattaa tallin mäkikuskit kärjessä Zoncolan-vuoren hurjaan nousuun.

Reitti lähti Tricesimosta ja nousi lopussa Zoncolan-vuorelle. Lopun mäki on pituudeltaan 10,1 kilometriä ja sen nousukulma on keskimäärin 11,9 prosenttia. Etappia kutsutaan kisassa nimellä "The Queen Stage".

Lepistö onnistuikin tehtävässään täydellisesti ja tiimikaveri Ahsleigh Moolman-Pasio pääsi kipuamaan mäkeä kärjessä. Myös Cecilie Uttrup Ludwid oli hyvissä asemissa.

– Olin ihan punaisella siinä jo, kun tultiin mäkeen. Itsellä mäki meni ajeluksi, kunhan ylös pääsin, kertoi sijalle 92 polkenut Lepistö tiedotteessa.

– Tiimi teki upean työn varmistaakseen, että pääsen hyvissä asemissa nousuun, Moolman-Pasio kehui.

Mäkitaistelu käytiin Moolman-Pasion ja kokonaiskilpailua johtavan Mitchelton Scottin Annemiek Van Vleutenin kesken – kaksi ehkä maailman parasta mäkikuskia tällä hetkellä. Pari kilometriä ennen maalia Van Vlauten näytti vahvuutensa ja oli tänään Zoncolan vuoren kuningatar.

– Ashleigh oli toinen. Aina vähän harmittaa, ettei voittanut, mutta Annemiek oli tänään vahvempi, Lepistö pohti.

Uttrup Ludwig ylsi tänään myös pisteille ja oli kahdeksas. Van Vleuten jatkaa edelleen kokonaiskilpailun kärjessä ja Moolman-Pasio nousi toiseksi.

Naisten Italian ympäriajossa on jäljellä yksi 120 kilometrin etappi, joka ajetaan Cividale Del Friulin ympäristössä.

– Yksi päivä jäljellä, katsotaan nyt, miten tästä palautuu, Lepistö päätti.

Tulokset

ulvang banneri