Lepistö Giro Rosasta: Rankka kokemus, mutta maaliin päästiin

Kymmenenpäiväisessä Giro Rosassa ajettiin sunnuntaina viimeinen 120 kilometrin etappi Friulin ympäristössä. Lotta Lepistöllä ja hänen tiimillään Cervelo-Biglalla oli rankka urakka.

– Kilpailussa oli irtiotto, jossa tiimillä ei ollut ketään, niin jouduimme tekemään aikamoisen päiväduunin tänään. Yritettiin saada se kiinni ja loppujen lopuksi se onnistuikin viimeisessä mäessä, Lepistö kertasi etapin tapahtumia tiedotteessa.

Tiimin mäkikuski Ashleigh Moolman-Pasio yritti vielä lopussa irti, muttei onnistunut. Voiton viimeisellä etapilla ja koko Giro Rosassa vei Mitchelton Scottin Annemiek Van Vleuten. Moolman-Pasio oli tänään seitsemäs ja kokonaiskisan toinen. Lepistön sijoitus viimeisellä etapilla oli 107:s ja kokonaiskilpailussa hän oli sijalla 55. Cervelo-Biglan sijoitus joukkuekilpailussa oli kolmas.

– Kymmenen päivää kisaa takana. Rankka kokemus, mutta maaliin päästiin. Varmasti tuli hyviä ajokilometrejä alle tulevaisuutta ajatellen, Lepistö arvioi.

Nyt maailman parhaat naiskuskit lepäävät yhden päivän ennen seuraavaa lähtöä. Tiistaina ohjelmassa on naisten maailmankiertueen WWT:n yksipäiväinen kilpailu, La Course, Tour de Francen yhteydessä. Luvassa on 112,5 kilometriä nousuja.

– Ei ole suurempia odotuksia La Courselle. Katsotaan, miten palautuu, Lepistö pohti.

Tulokset

ulvang banneri