Skoda Cycling Cup jatkuu viikonloppuna Willimiesajoilla Lappeenrannan keskustassa

Kuva kesän Porvoon Ajoista. Kuva: Suomen Pyöräily

Kuva kesän Porvoon Ajoista. Kuva: Suomen Pyöräily

Maantiepyöräilyn Škoda Cycling Cup jatkuu tulevana lauantaina Willimiesajoilla. Lappeenrannan korttelikisassa nähdään Suomen kärkiajajat sekä parikymmentä kansainvälistä kuskia.

Suosikkeina miesten kortteliin lähtevät TWD-Länkenin kuskit Jaakko Hänninen mukaan lukien. Viime vuonna TWD-Länken otti kaksoisvoiton, kun Samuel Pökälä ja Aleksi Hänninen veivät kisan. Toissa vuonna tiimi otti kolmoisvoiton, kun korttelin voittoon ajoi Jaakko Hänninen, toinen oli Jesse Kaislavuo ja kolmas Roope Nurmi. Kova nimi on myös cupin johtopaikkaa pitävä Matti Manninen GIF-tiiminsä kanssa.

Naisten puolella viime viikonloppuna jälleen ratapyöräilyn suomenmestaruuksia napannut Pia Pensaari (TVC) on ennakkokaavailuissa kärjessä. Pensaari johtaa naisten ŠKODA Cycling Cupia.

– Kyllä cupin johtajat ja ne ajajat, jotka ovat tänä kesänä menestyneet, ovat ennakkosuosikkeja meidänkin kisassa. Koko kotimainen kärki on paikalla. Kansainväliset kuskit ovat ihan kirjoittamattomia kortteja minulle, eli sieltäkin voi tulla pikantti mauste kilpailuun, toteaa kilpailunjohtaja Jari Husu Lappeenrannan Pyöräilijöistä Suomen Pyöräilyn tiedotteessa.

Jo klassikoksi tullut korttelireitti Lappeenrannan keskustassa on pituudeltaan 1,72 kilometriä. Miehet rullaavat 20 kierrosta ja naiset ja nuoret 10 kierrosta. Reitillä on parisataametrinen Liisankadun nousu, joka on keskijyrkkyydeltään 7 prosenttia.

– Ihan ydinkeskustassa ollaan ja yleisöllä on hyvät paikat seurata kilpailua. Muun muassa Liisankadun rinteellä, joka on ehdottomasti paikka, jossa ratkaisuja tehdään, arvioi Husu.

Naisten ja nuorten miesten startti on lauantaina klo 12.30 ja miehet ovat lähtöviivalla klo 14.00.

– Tervetuloa uniikkiin kisaan kaupungin keskustaan, hienon Saimaan ympäristöön, Husu toivottaa.

Willimiesajot jatkuvat sunnuntaina Saimaa Road Racella, jossa ajetaan 135 kilometriä pitkä reitti Etelä-Karjalan maanteillä.

Lisätietoja Willimiesajoista

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri