Vincenzo Nibali mursi rintanikaman Alpe D’Huezilla ja keskeytti Ranskan ympäriajon

Kuvakaappaus twitter-videolta, jossa näkyy Nibalin kaatuminen. Kuva: Radsportcafe

Kuvakaappaus twitter-videolta, jossa näkyy Nibalin kaatuminen. Kuva: Radsportcafe

Bahrain Meridan italialainen kapteeni Vincenzo Nibali keskeytti Ranskan ympäriajon. Italialainen mursi rintanikamansa kaatuessaan torstain etapilla Alpe D’Huezissa.

Tilanne nousun varrella viimeisen kilometrien aikana oli kaoottinen, sillä vajaan 200 pyöräilijän lisäksi tapahtumaa oli seuraamassa kymmeniä tuhansia katsojia. Lisäksi järjestystä yritti pitää yllä tuhannet poliisit ja santarmit. 

Nibali kaatui pyöränsä selästä ilmeisesti osuttuaan katsojaan. Italialainen näytti hetken aikaa olevansa kovissa kivuissa, mutta mies nostettiin lähes väkisin pyörän päälle ja hän jatkoi polkemista maaliin. Vuoden 2014 Ranskan ympäriajon voittaja lähes saavutti muut kärkiajajat jääden voittaja Geraint Thomasista vain 13 sekuntia.

 

 

Etapin jälkeen hänet kuljetettiin sairaalaan, jossa röntgen paljasti murtuman rintarangan alueella. Alustavien arvioiden mukaan hän on pois pyörän selästä ainakin 15 päivää, minkä myötä haaveet Tourin jatkamisesta vesittyivät.

Murtuma ei kaikesta huolimatta oleva vakava ja huhujen mukaan Nibali saatetaan nähdä jo elo-syyskuussa poljettavassa Espanjan ympäriajossa.
Nibali ei itse syyttänyt ketään loukkaantumisesta.

- Tie kapeni, eikä sen varrella ollut aitoja, mutta kaksi poliisimoottoripyörää. Kun Froomen kiihdyttäessä minä seurasin ja kaikki tuntui hyvältä, mutta sitten tuli yhtäkkinen hidastus ja kaaduin. En edes itse tiedä, mitä tapahtui, Nibali kertoi Cyclingnewsin mukaan.

 

 

Nibalin kaatumisen aikaan Alpe D’Huezin tiet olivat tupaten täynnä pyöräilyfaneja. Romain Bardet oli kiihdyttänyt muilta irti ja Froome lähti saavuttamaan häntä. Kapeassa kohdassa fanit sytyttivät savusoihtuja näkyvyyden ollessa heikko. Lisäksi pyöräilijöiden turvana olleet poliisimoottoripyörät joutuivat vaikeuksiin ihmisten välissä.

Ranskan ympäriajo jatkuu perjantaina tasamaaetapilla.

-Juho-Veikko Hytönen

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri