Hänninen ja Puskala Willimies-kortteliajojen ykköset

Naisten podium. Kuva: Suomen Pyöräily

Naisten podium. Kuva: Suomen Pyöräily

TWD-Länkenin Jaakko Hänninen ajoi ylivoimaiseen voittoon lauantain Willimiesajojen korttelikilpailussa Lappeenrannassa. Hänninen teki heti alkukierroksilla irtioton Liisankadun nousussa ja jatkoi ylhäisessä yksinäisyydessä maaliin asti. Hänninen oli korttelin mestari myös kaksi vuotta sitten. 

– Ehkä se näyttää helpommalta kuin se oli. Mäki oli minulle oikeastaan aika helppo ja siinä sitten lähdinkin irti. Piti vaan pitää hyvä tempo loppuun asti, Hänninen totesi Suomen Pyöräilyn tiedotteessa.

Hännisen takana pääjoukossa käytiin tiukempi kamppailu kilpailun toisesta ja kolmannesta sijasta. Toiseksi loppukirissä ajoi Hänninen seurakaveri Ukko Peltonen ja kolmanneksi Racebike Focuksen Aimo Pyykkönen. Miesten korttelikisassa ajettiin 1,72 kilometrin kierros 20 kertaa.

– Jaakko oli tänään ihan omaa luokkaansa. Yritettiin pitää siinä hyvää vauhtia, ettei hän aja kierroksella kiinni. Kun alkoi näyttää siltä, ettei saada häntä kiinni, alettiin ajaa kilpaa kakkossijasta, Peltonen sanoi.

– Hieno kisa ja erottelee kyllä hyvät joukosta. Ei tätä turha mies ikinä voita, totesi Pyykkönen.

Puskala kiri ykköseksi

Naisten puolella käytiin tiukempi kirikamppailu. Korttelia naisissa ja nuorissa ajettiin 10 kierrosta. Lähdön ykköseksi polki hienon ajon tehnyt Leevi Kervinen M16-sarjasta. Naisten ykköseksi ajoi hienoinen ennakkosuosikki, juuri U23 Euroopan mestaruuskilpailuista Tsekistä palannut Viivi Puskala (CCH). Puskala sijoittui Tsekissä kovassa seurassa upeasti sijalle 14.

– Nousu oli tänään raskas minulle, koska vieläkin tuntuu jaloissa viime viikonlopun EM-kisojen jäätävät mäet, Puskala kertoi.

– Koska mäki on tänään niin raskas, niin en viitsinyt vielä siinä iskee. Päätin, että tulen ensimmäisenä loppusuoralle, hän jatkoi.

Toiseksi naisten kortteliajossa kiri Minna-Maria Kangas (Toni&Toni) ja kolmanneksi Hanna Joronen (IBD Cycling).

Huomenna Willimiesajoissa ajetaan ŠKODA Cycling Cupin neljäs osakilpailu Saimaa Road Race. 135 kilometriä pitkä reitti kulkee upeissa maisemissa Saimaan ympäristössä. Tämän päivän voittajista vain Puskala on mukana huomisessa kilpailussa. Hänninen ajaa huomenna Virossa. Suomen tämän hetken parhaimpiin kuskeihin lukeutuvat Hänninen rakentaa ammattilaisuraa Ranskassa. Puskala puolestaan lähtee huomisen kisan jälkeen kisaamaan kortteliajoja Belgiaan ja Hollantiin.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri