Mannisen kiri onnistui - Kangas naisten ykkönen Willimiesajoissa

Matti Manninen. Kuva: Juho Suikkari

Matti Manninen. Kuva: Juho Suikkari

Maantiepyöräilyn ŠKODA Cycling Cupin neljäs osakilpailu ajettiin Lappeenrannassa. Willimiesajojen Saimaa Road Racen miesten voittoon kiri loppusuoralla Matti Manninen. Upean Saimaan ympäristössä ajetulla 135 kilometrin reitillä miesten kärkijoukko ajoi yhdessä. Hiski Kanerva iski muutamaa kilometriä ennen maalia.

– Voitin loppukirissä. Tulimme maalimäkeen isolla porukalla ja Hiski oli vähän irti. Luulin, että kaveri voittaa, mutta pystyin maalimäessä puristamaan ohi, GIF Chebicin Manninen kertasi Suomen Pyöräilyn tiedotteessa.

Toiseksi kilpailussa ajoi Kruunukatto Cycling Teamin Joni Kanerva ja kolmanneksi iskun tehnyt Hiski Kanerva samasta tiimistä.

– Oli hieno kilpailu ja komea reitti. Myös kisajärjestelyt toimivat täydellisesti, Manninen kehui.

Manninen johti ŠKODA Cycling Cupia jo ennen tämän päivän koitosta ja hänen johtonsa cupissa vain kasvoi voiton myötä.

Kova kisa naisille

Naisten ŠKODA Cycling Cupin Saimaa Road Racen voittoon ajoi Minna-Maria Kangas (Toni&Toni), joka oli jo eilen Willimiesajojen korttelissa kolmas. Toiseksi polki Tatja Purhonen (IBD Cycling) ja kolmanneksi eilinen voittaja Viivi Puskala (CCH).

– Hiekkatiet toivat kivan lisän kilpailuun, ja niillä saatiin hajotettua porukkaa. Päätös ajaa miesten kanssa oli onnistunut, koska näin saadaan kovempia kisoja myös naisille, Kangas totesi.

– Naiset, erityisesti kolmanneksi polkenut Viivi Puskala, yritti omia irtiottojaan, niin miehet kuitenkin antoivat naisten ajaa kilpaa keskenään, Kangas kertoi.

Kangas nousi ŠKODA Cycling Cupin pisteissä viidenneksi. Kärki on naisissa tiukkaa, sillä kolmen pisteen sisällä ovat Pia Pensaari (TVC), joka oli tänään kuudes ja Hanna Joronen (IBD Cycling), joka oli tänään neljäs.

Sekä Manninen että Kangas nähdään seuraavan kerran Rata-SM-kisoissa Helsingissä 27.-29.7.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri