TOUR18: Thomas jälleen etapin lähempänä kokonaisvoittoa - "Menen päivä kerrallaan"

Skyn Geraint Thomas jatkaa kokonaiskilpailun kärjessä Ranskan ympäriajon 18:nnen etapin jälkeen. Torstain Etelä-Ranskan Paun kaupunkiin päättyneellä 171 kilometrin tasamaaetapilla ei nähty kokonaiskilpailun kärjessä muutoksia.

Thomas johtaa ympäriajoa minuutin ja 59 sekunnin erolla Team Sunwebin Tom Dumouliniin. Chris Froome on 2.31 Dumoulinia perässä. LottoNL Jumbon Primoz Roglic on neljäntenä eron kärkeen ollessa 2.47.

Kaikesta huolimatta Thomas on vielä kaukana voitonjuhlista.

- Menen päivä kerrallaan. Edessä on vielä yksi suuri päivä, ja odotamme hyökkäyksiä. Paljon on vielä nousua, ja päivästä tulee kova, mutta olemme ajaneet tiiminä hyvin tähän asti, joten toivottavasti voimme jatkaa samaan malliin, Thomas totesi tallinsa sivuilla.

Quintanalle ruhjeita

Kokonaiskilpailussa viidentenä oleva Movistarin Nairo Quintana kaatui etapin alkuvaiheessa. Kolumbialainen ei menettänyt maaliin tullessaan aikaa muihin kilpakumppaneihin nähden, mutta hän sai ruhjeita ympäri kehoaan. Vammojen vakavuudesta ei ole vielä tietoa, mutta hänen peukalonsa on kärsinyt pahiten.
Quintana kertoi kilpailun jälkeen, että hän tuntee kaatuvansa aivan turhan usein.

- Toivottavasti toivun ja saan parannettua peukaloni tallin lääkäreiden avustuksella ja saan antaa kaikkeni huomisella etapilla, Quintana kertoi Movistarin tiedotteessa.

Joka tapauksessa Quintanan mahdollisuudet palkintopallille ovat heikot, sillä jäljellä on enää yksi vuorietappi ja hänet tunnetaan Thomasia, Dumoulinia ja Chris Froomea heikompana aika-ajajana, kun aika-ajokykyä koetellaan lauantaina. Kolmantena oleva Froome on minuutin Quintanaa edellä.

Etapin kirivoittoon polki Groupama FDJ -tallin Arnaud Demare. Kirimiehillä seuraavat voitonmahdollisuudet odottavat sunnuntain päätösetapilla Pariisissa. Perjantaina poljetaan 200 kilometrin ja kolmen kovan vuorinousun etappi Larunsiin.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri