Lepistö kiri viidenneksi RideLondonissa

Kuva: Suomen Pyöräily

Kuva: Suomen Pyöräily

Naisten maailmankiertueen kilpailu RideLondon ajettiin lauantai-iltana Lontoon historiallisissa maisemissa. Cervelo-Biglan Lotta Lepistön loppusprintti riitti tänään viidenteen sijaan.

– No viides, jee, ihan jees. En silti ole ihan tyytyväinen, olisi pitänyt olla podiumilla, Lepistö totesi Suomen Pyöräilyn tiedotteessa.

Lontoon keskustan kaduilla ajetulla reitillä Cervelo-Biglan viisihenkinen tiimi teki lujasti töitä. Viimeisellä kilometrillä loppusprintin alkaessa pääjoukossa tuli kolari, mutta Lepistö oli onnekseen jo ohittanut paikan. Loppukiriin Lepistö pääsi hieman liian myöhään.

– Loppusuoralla oli vastatuuli ja oli pakko odottaa. Mutta odotin ehkä snadisti liian kauan. Sitten Vos lähti kiriin sivulta yllättäen ja jäin pussiin, Lepistö kertasi.

Loppu olikin varsin tiukkaa taistelua maailmanparhaiden naiskuskien kesken.

– Meinasin kaatuakin, kun oli melkoista kyynärpäätaistelua. Matka loppui vaan kesken.

– Joukkue pelasi hyvin ensimmäiset 10 kierrosta, mutta meitä oli vain viisi mukana ja ehkä olisin tarvinnut vielä lisää apuja lopussa.

– Pikkuisen olisi voinut olla enemmän onnea matkassa, Lepistö arvioi.

RideLondonin voittoon ajoi Wiggle High5 -tallin Kirsten Wild toista kertaa urallaan. Toinen loppukirissä oli WaowDealsin Marianne Vos ja kolmas Valcar PBM:n Elisa Balsamo. RideLondon on naisten maailmankiertueen arvokkain kilpailu, sillä palkintorahaa oli jaossa yhteensä 100 000 euroa. Kilpailun voittaja sai 25 000 euroa ja tiimille 10 000 euroa ja viideskin sai 2000 euroa ja tiimi 1000 euroa.

Seuraavaksi Lepistö keskittyy Glasgow EM-kilpailuun, jossa hänen kanssaan Suomen maantiepyöräilyjoukkueessa ajavat Antonia Gröndahl sekä Laura Vainionpää. Viime vuoden EM-kilpailussa Lepistö oli maantieajossa kahdeksas ja aika-ajossa 12. Glasgowssa maantiekilpailu ajetaan sunnuntaina 5. elokuuta iltapäivällä ja aika-ajot keskiviikkona 8. elokuuta aamu-päivällä.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri