Pensaari ja Ferrara ennätysjahtiin EM-radalle

Pia Pensaari on valmis ratapyöräilyn EM-kisoihin. Kuva: Suomen Pyöräily

Pia Pensaari on valmis ratapyöräilyn EM-kisoihin. Kuva: Suomen Pyöräily

Suomen ratapyöräilynaiset Pia Pensaari ja Sara Ferrara ovat valmiita EM-kisakoitokseen Glasgowssa Skotlannissa.

Pia Pensaaren ensimmäinen laji on 3 kilometrin takaa-ajo lauantaina. Lisäksi Pensaari ajaa Sir Chris Hoy velodromilla omniumin, joka kisataan maanantaina. Omnium on ratapyöräilyn moniottelu.

– En starttaisi 3 kilometrille, ellei olisi tarkoitus parantaa ennätystä. Se on minulle olettavasti vahvempi, mutta en ole panostanut niin spesifisti sen treenaamiseen sitten viime talven kisojen. Uskon, että näin maantiekauden keskellä omniumkin kulkee hyvin, Pensaari ennakoi Suomen Pyöräilyn tiedotteessa.

Voimassa olevan oman ennätyksensä 3 kilometrin takaa-ajossa, 3:39,5, hän kellotti MM-radalla viime maaliskuussa Apeldoornissa. Pensaari on Kansainvälisen Pyöräilyliiton UCI:n rankingissa 3 km takaa-ajossa tällä hetkellä viidestoista.

Ratapyöräilyn taso EM-kisoissa on huikea. Mukana ovat kaikki huiput kuten Skotlannin oma huippunainen Katie Archibald, joka syttyy kotikatsomon edessä varmasti.

– Taso omniumissa on kova, koska jaossa on tärkeitä pisteitä maailmancupin karsinnassa, Pensaari kertoi.

Jo nyt Glasgowssa harjoitteleva Sara Ferrara ajaa kilpailuissa linja-ajon, piste-ajon sekä eliminationin. Kyseiset lajit ajetaan Glasgown velodromilla 3.-5. elokuuta.

– Treenit ovat sujuneet oikein hyvin ja kunto on kohdallaan. En ole kilpailut viime aikoina niin paljon kuin ennen, mutta treenit ovat olleet todella hyvät.

– Tarkoitus on, että parannan omaa suoritustani verrattuna viime vuosiin. Tavoitteena on olla 15 parhaan joukossa ja parantaa omia ennätyksiä, Ferrara analysoi.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri