Jämi84 MTB poljetaan vajaan parin viikon kuluttua Ikaalisissa ja Jämijärvellä

Kuva: Teemu Ojapalo/Bullseye Photography

Kuva: Teemu Ojapalo/Bullseye Photography

Jämi84 MTB -maastopyöräilytapahtyma poljetaan Ikaalisissa ja Jämijärvellä 11. elokuuta.

Jo toisena vuonna peräkkäin tapahtuman keskuksena palvelee Scandic Ikaalisten Kylpylä, missä osallistujien käytössä on muun muassa kylpylä. Jämi 147 Oy tekeekin pyöräilytapahtumansa järjestelyissä yhteistyötä sekä kylpylän että Ikaalisten Nousevan Voiman kanssa. Suunnistusseuran talkooväki on jo hyvissä ajoin ahertanut esimerkiksi pyöräilyreittien varrella.

– Reitit ovat pääosin jo merkattu, eli harjoittelemaan pääsee, sanoo Tapani Jokela järjestäjien tiedotteessa.

Sama reitti kuin viime vuonna

Reitit, päämatka 84 kilometriä, puolikas 42 ja junioreiden 20 kilometriä, ovat samat kuin vuosi sitten.

– Reitille osuu muutama haasteellinen maastokohta. Suurelta osalta pyöräillään kuitenkin kangasmetsän poluilla ja kangasteillä. Maanteiden ja sorateiden osuus kylillä on huomattavasti vähäisempi kuin tapahtuman menneinä vuosina.

– Reitti on hyvä ja arvostettu. Vaikka reitti ei ole varsinaista maastopyöräilymaastoa, se sopii aloittelevillekin maastopyöräilijöille. Niin haastavaa maastoa ei ole kuin eräissä muissa maastopyöräilytapahtumissa, Tapani Jokela kuvaa.

Vaikka Jämi84 MTB kannustaa maastoon kuntoilevia pyöräilijöitä, tapahtuma houkuttelee myös Suomen maastopyöräilyn kärkeä. Tapahtumaan ovat tulossa muun muassa XCO Suomen mestarit Sini Alusniemi ja Jukka Vastaranta, jotka viime vuonna voittivat myös Jämi84 MTB:n. Kovia haastajia on ilmoittautunut esimerkiksi Virosta.

Päämatkalla on useita sarjoja miehille ja naisille 17-vuotiaista 60+ -veteraaneihin sekä lisäksi Fatbike -sarjat. Puolikas pyöräillään kuntotapahtumana ajanotolla. Minimaratoniin kannustetaan nuoria alle 10-vuotiaista 16-vuotiaisiin tyttöihin ja poikiin.

Kaikki osallistujat saavat mitalit ja osallistuvat myös ulkopaljun arvontaan.

Jämi84 MTB on osa kolmen lajin Jämi 147 Triplaa. Helmikuulla hiihdettiin Jämillä. Jämillä Tripla huipentuu 1. syyskuuta Jämi21 XC RUN -tapahtumassa, jossa ratkeaa, ketkä kruunataan Jämin kuninkaaksi ja kuningattareksi.

Jämi84 -tapahtumasivut

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri