Lehtinen ennen EM-starttia: Kunto on parempi kuin koskaan

Kuva: Teemu Saramäki/Suomen Pyöräily

Kuva: Teemu Saramäki/Suomen Pyöräily

Suomea Glasgown EM-kilpailuissa maastopyöräilyssä edustaa Sakari Lehtinen, joka oli viikko sitten ajetun maastopyöräilyn olympialajin XCO:n SM-taistossa toinen.

Lehtinen voitti suomenmestaruuden XCE-kilpailussa, joka on sprinttihiihdon tapainen eliminator-kilpailu. Toissa vuonna Lehtinen oli Ruotsin EM-kilpailussa sijalla 40, viime vuonna Italiassa sijalla 44.

– Tavoitteena on ajaa 40 parhaan joukkoon. Vuonna 2016 olin juurikin 40., joten siitä pitäisi pistää paremmaksi. Kunto on nyt parempi kuin koskaan, Lehtinen arvioi Suomen Pyöräily ry:n tiedotteessa.

– Väsymys vaivaa jonkin verran, mutta niin se on vaivannut aikaisempinakin vuosina tähän aikaan kaudesta, hän kuittasi.

Maastopyöräilyn miesten EM-taisto käydään tiistaina 7. elokuuta iltapäivällä Cathkin Braes -vuoren maastoreiteillä. Naiset ajavat jo aamupäivällä.

– Reitistä minulla ei ole vielä tietoa. En ole myöskään aikaisemmin ajanut Britanniassa maastopyörällä, niin en oikein tiedä millaista maastoa siellä yleensä on.

– Onneksi ennen kisaa on kokonainen viikko aikaa harjoitella kisapaikoilla ja ottaa tuntumaa paikalliseen maaperään, toivottavasti ei kuitenkaan liian läheisesti, Lehtinen toivoi.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri