Grail FI 550x90px

Lepistö ennen EM-maantietä: "Saa olla tähdet kohdillaan hyvään tulokseen"

Lotta Lepistö polkee sunnuntaina maantieajon EM-mitaleista. Kuva: SPU

Lotta Lepistö polkee sunnuntaina maantieajon EM-mitaleista. Kuva: SPU

Suomen ykköspyöräilijän Lotta Lepistön valmistautuminen Glasgow EM-kilpailuihin on sujunut mainiosti.

Isot naisten World Tourin kilpailut kuten Giro Rosa Italiassa, La Course Ranskan ympäriajon yhteydessä ja viimeisimmäksi RideLondon Englannissa ovat tuoneet hyviä kilometrejä alle.

Tämänvuotisella tourilla Lepistö on ottanut yhden voiton ja kolme podiumsijoitusta. Voitto tuli Iso-Britannissa OVO Energy -kilpailun viimeisellä viidennellä etapilla. Mitali on mahdollinen myös EM-kilpailuista, vaikka Lepistö ei sitä itse alleviivaa.

– Maantiekisa on kyllä tiukka setti. Saa kyllä olla tähdet kohdillaan ja kunto tosi hyvä sinä päivänä, kun maantietä ajetaan, että saa hyvän tuloksen, hän ennakoi.

– Kunto on nyt kohdillaan ja odottelen kisaa hyvillä mielin.

Glasgow EM-kilpailujen naisten maantiekisa ajetaan sunnuntaina 5. elokuuta. Kyseessä on Glasgow’n keskustan ympäristössä kulkeva 14 kilometrin reitti, jota ajetaan useita kertoja. Maasto on hyvin vaihteleva ja nousua on paljon. Lepistö on yksi maailmanparhaista sprinttiajajista, eikä hän ole nousuissa parhaimmillaan.

– Rata joko sopii tai sitten ei minulle. Se kisan kulku riippuu myös paljon siitä, miten muut maat kisaavat sinä päivänä, Lepistö analysoi.

Lepistön tiimikavereina kisaan lähtevät Antonia Gröndahl, joka Suomessa edustaa Team Toni&Tonia sekä Laura Vainionpää, joka ajaa ammattilaisena Health Mate – Cyclelive tiimissä.

– Yhdessä mennään sinne ajamaan. En sano mitään tulostavoitetta nyt lonkalta, toivotaan hyvää tulosta, Lepistö kuittaa.

Myös Gröndahlin ja Vainionpään harjoittelu ennen EM-koitosta on mennyt suunnitelmien mukaan.

– Haluan tehdä hyvän työn Lotalle. On aina mukava lähteä kisoihin, kun on selvä rooli ja tehtävä mitä tehdä, pidän siitä, apukuskin roolissa ajava Gröndahl kertoo.

– Kisoissa on tuntunut ajo tosi vahvalta, joten toivottavasti sama jatkuu EM-kisoissa. Eiköhän me sieltä mitalia lähdetä Lotalle hakemaan, Vainionpää vakuuttaa.

Viime vuoden EM-kilpailussa Lepistö oli maantieajossa kahdeksas ja aika-ajossa 12. Sunnuntain maantieajon jälkeen on Glasgow’ssa vuorossa aika-ajot yksilölähdöillä, jotka ajetaan keskiviikkona 8. elokuuta aamupäivällä.

Grail FI 550x350px

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri