Grail FI 550x90px

Glasgown EM-reitti liikaa Suomen naisille: "Olisi pitänyt olla todella hyvä päivä ja tähdet kohdallaan"

Kuva: VeloFocus

Kuva: VeloFocus

EM-maantieajo Glasgowssa päättyi kaikilla suomalaisnaisilla keskeytykseen.

Glasgown sunnuntainen reitti oli liikaa Lotta Lepistölle, Antonia Gröndahlille ja Laura Vainionpäälle. Suomen ykköskuski Lepistö keskeytti kisan 34 kilometriä ennen maalia.

– Harmittaa tosi paljon, reitti oli ihan älyttömän kova. Musta tuntuu, ettei kaikki ihan tajuakaan, että kuinka kova reitti on, Lepistö harmitteli Suomen Pyöräilyn tiedotteessa.

– Olisi pitänyt olla todella hyvä päivä ja tähdet kohdallaan, jotta olisi onnistunut. No, ei ollut.

Lepistö lähti kovaa liikkeelle, mutta ei saanut apua muilta suomalaiskuskeilta, jotka jäivät heti alussa. Sen sijaan isommat maat isoine tiimeineen pitivät hyvää tahtia alusta asti.

Laura Vainionpää keskeytti heti ensimmäisen kierroksen jälkeen.

– Oli ehkä huonoin päivä koko pyöräilyuran aikana, Vainionpää manasi.

– Ajo tuntui hirveältä alusta asti. Ajan treeneissäkin kovempaa kuin tänään.

Antonia Gröndahl jäi muutaman muun ajajan kanssa pääjoukosta ja heidät liputettiin radalta ulos, kun kisaa oli ajettu hieman yli puolivälin.

– Mäet tuli niin peräkkäinen ja niiden välissä oli todella teknisiä paikkoja. Sieltä oli vaikea nousta. Rata oli vaan liian raskas, Gröndahl kuittasi.

Lepistö ajoi pääjoukon mukana hyvän aikaa ja yritti peesata muiden maiden tiimeissä. Seitsemännen kierroksen kohdalla jalka ei enää riittänyt Glasgown "nyppylöissä" ja hengityskään ei enää pelannut.

– Ajattelin etukäteen, että ajan ainakin maaliin, mutta sain astmakohtauksen siinä ja oli hankala ajaa. Hengitys ei kulkenut, vettä tuli silmistä ja tuli huono olo, kertasi Lepistö hetkeä, jolloin teki keskeyttämispäätöksen.

Glasgown erikoinen 14,4 kilometrin reitti kierrettiin kilpailussa yhdeksän kertaa.

– Ajoin ensimmäistä kertaa tällaisella radalla. Oli korttelia ja mäkeä ja pientä nyppylää ja mutkia. Olisi pitänyt olla superpäivä, Lepistö mietti.

Lisäksi Suomen pienellä tiimillä ei ollut mahdollisuutta isojen maiden tiimejä vastaan.

– Tarvitsimme isomman ja tasokkaamman joukkueen, jotta tällaisissa kilpailuissa voisi pärjätä. Ja usean tyylisiä kuskeja joukkueeseen.

Lepistön on tarkoitus ajaa Glasgown EM-kilpailuissa aika-ajo keskiviikkona, mutta tämän päivän jälkeen, Lepistö päättää osallistumisesta vasta maanantaina.

– Nukun yön yli ja katson, mikä on olo sen jälkeen.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri