Grail FI 550x90px

Škoda Cycling Cup jatkuu Oulussa ja Muhoksella – Manninen yrittää ratakaista kokonaiscupin viikonloppuna

Matti Manninen Rosendahl GP:ssä. Kuva: Suomen Pyöräily ry

Matti Manninen Rosendahl GP:ssä. Kuva: Suomen Pyöräily ry

Kauden 2018 maantiepyöräilyn Škoda Cycling Cupin viides osakilpailu Tervaetapit ajetaan upeissa Muhoksen ja Oulun maisemissa tulevana lauantaina ja sunnuntaina.

Škoda Cycling Cupin tämänhetkiset johtajat ovat Tervaetapeilla mukana ensi kertaa.

Miesten Elite sarjaa cupissa johtava Matti Manninen (GIF) osallistuu Tervaetappeihin ensimmäistä kertaa.

– En ole ennen ajanut siellä, joten mukava nähdä sekin kilpailu. Tavoitteena on varmistaa cupin voitto, Manninen vakuutti Suomen Pyöräilyn tiedotteessa.

Manninen osallistui viime lauantaina Suomen miesten maajoukkueen mukana Ruotsissa ajettuun Euroopan Tourin kilpailuun, Kalmar GP:iin. Reissusta palatessa pyörä tippui auton katolta ja rikkoontui.

– En ole päässyt ajamaan kolmeen päivään, muuten kunto on ok, vaikka Ruotsissa muuten omalta osalta meni vähän huonosti, Manninen kertoi.

Manninen johtaa Škoda Cycling Cupia 33 pisteellä seuraavana olevaan Joni Kanervaan (CV). Manninen on voittanut kolme cupin neljästä osakilpailusta.

Myös Pensaari ensimmäistä kertaa mukana

Myös naisten Škoda Cycling Cupin johtaja Pia Pensaari (TVC) osallistuu Tervaetappeihin ensimmäistä kertaa. Pensaari kotiutui juuri Glasgown EM-kilpailuiden ratapyöräilystä, jossa hän ajoi 3 kilometrin takaa-ajon sekä omniumin. Pensaari on rankasta EM-reissusta huolimatta hyvillä mielin lähdössä Ouluun.

– Toki hiukan tylsää, että kisa on niin kaukana, varsinkin kun on juuri kotiutunut edellisestä reissusta. Kotona kuitenkin palautuu hyvin, kun saa nukuttua, Tampereella asuva Pensaari totesi.

Naisten puolella Škoda Cycling Cupin tilanne on kutkuttavampi. Pensaari johtaa cupia kolmen pisteen erolla seuraavaan Hanna Joroseen (IBD). Kolmantena oleva Viivi Puskala (CCH) on vain 22 pisteen päässä Pensaaresta. Naisista Joronen ajaa Oulussa, Puskala ei, koska on kisaamassa Euroopassa. Škoda Cycling Cupin finaali ajetaan lauantaina 25.8. Helsingissä.

Kaksi päivää, kolme etappia

Tervaetapit on kahden päivän etappiajo, jonka kolmen etapin kokonaisaika huomioidaan eri cupien pisteissä. Jokaisessa etapissa on vain maantiepyörillä ajo sallittu kuntosarjaa lukuun ottamatta.

Lauantaina on vuorossa aamupäivällä tempo ja iltapäivällä maantie-etappi Muhoksella 11 kilometrin reitillä.

– Upea kumpuileva reitti ohittaa Pyhäkosken ja Montan voimalaitokset ja ylittää kauniin Oulujoen, kertoo kilpailun johtaja Pekka Hartikka.

– Sunnuntaina ajamme Suomen hienoimman korttelikisan Oulun keskustassa. Hyvä levittää pyöräilykulttuuria myös maantiepuolella tänne meille päin. Tervetuloa myös katsojat reittien varsille, Hartikka kehottaa.

Tervaetappien sivut

Grail FI 550x350px

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri