Pia Pensaari vahvisti etappivoitolla johtoasemaansa Škoda Cycling Cupissa

Pia Pensaari Porvoon ajoissa aiemmin kesällä. Kuva: Suomen Pyöräily ry

Pia Pensaari Porvoon ajoissa aiemmin kesällä. Kuva: Suomen Pyöräily ry

Tervaetapeille ensimmäistä kertaa osallistunut Pia Pensaari (TVC) voitti lauantaina naisten Elite-sarjan maantie-etapin Muhoksella. Pensaari nappasi myös kakkossijan tempossa, Minna-Maria Kankaan (Toni&Toni) viedessä tempon voiton.

Pensaari vankisti näin ollen asemiaan maantiepyöräilyn Škoda Cycling Cupin kokonaispisteiden kärjessä. Tervaetapit on kahden päivän etappiajo, jonka kolmen etapin yhteistulos huomioidaan eri cupien pisteissä. Kilpailu jatkuu sunnuntaina Oulun Raatissa.

Maantie-etapin Pensaari koki olevan eriskummallinen, mutta mielenkiintoinen, sillä samassa lähdössä naisten Eliten kanssa olivat myös sarjat N18, M16 ja kategoria 3.

- Sen huomasi, ettei ajettu sarjojen voitosta, vaan ajettiin lähdön voitosta. Se oli mielenkiintoista, Pensaari totesi Suomen Pyöräily ry:n tiedotteessa.

Sunnuntain korttelietapille Pensaari ei asettanut suuria odotuksia.

- Sillä ajatuksella tänne vähän tulin, että katselen koko Škoda Cupin voittoa, joten huomiselle ei suuria odotuksia ole. Niin se kisakin kulkee parhaiten, Pensaari sanoi.

Pikkarainen nopein maantiellä, Larsen tempossa

Miesten Elitessä ei ennakkosuosikki ja Škoda Cycling Cupin kärkisijaa pitävän Matti Mannisen (GIF) loppukiri ei riittänyt maantie-etapin kärkijoukon kiinnisaamiseksi. Mies jäi lopulta viidenneksi. Voiton maantie-etapilla vei Timo Pikkarainen (GIF). Tempossa nopeimman ajan ajoi ja etappivoiton nappasi Trond Larsen (Cervélo), joka oli erittäin tyytyväinen suoritukseensa.

- Pystyin puristamaan koko reitin, siitä jäi hyvä fiilis. Kunhan nyt ehtisi palautua kunnolla tästä seuraaviin etappeihin, Larsen totesi.

Oulun Raatissa kisataan sunnuntaina kortteliajossa, joka naisten Elite-sarjassa tarkoittaa 24,2 kilometriä (12 kierrosta) ja miesten Elite-sarjassa 42 kilometriä (20 kierrosta).

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri