Toni Tähti voitti 180 kilpailijaa Itävallan maastopyörämaratonilla

Kuva: Bike Night Flachau

Kuva: Bike Night Flachau

Maastopyöräilijä Toni Tähti on hyvässä vauhdissa Keski-Euroopassa.

Lauantaina Tähti voitti Bike Night -maastopyöräkilpailun Itävallan Flachaussa. Kilpailussa poljettiin 4,5 kilometrin rataa, joka sisälsi 200 metriä korkeuseroa. Radalla ajettiin muun muassa alppihiihdon maailmancupista tuttua Herman Maierin rinnettä.

Auringonlaskun aikaan käynnistynyt kilpailu kesti kaksi tuntia, jonka jälkeen oli edessä viimeinen kierros. Kilpailun voittaja on se, jolla on koossa eniten kierroksia. Mikäli useammalla ajajalla on sama määrä kierroksia, on voittaja ensimmäisenä viimeiseltä kierrokselta maaliin tullut ajaja.

TahtiToniJouniKananenKuva: Jouni Kananen

Lauantain kilpailussa Tähden kanssa 11 kierrosta selvitti 11 ajajaa, joista Tähti oli lopulta vahvin. Toiseksi tullut saksalainen Matthias Alberti jäi suomalaiselle minuutin ja 17 sekuntia. Kisan kolmas oli tšekkiläinen Jan Nesvabda.

- Oli kyllä mahtava ajaa, sillä yleisöä oli reitin varrella erittäin paljon ja kannustus oli korvia huumaavaa! Tuntuu erityisen makealta voittaa näin suuri kisa täällä Itävallassa. Harjoittelu on purrut ja mäki vaikuttaa nousevan, Tähti kirjoitti Facebookissa.

Kaikkiaan Bike Night Flachau -kilpailuun osallistui 181 maastopyöräilijää. Tähti on voittanut tänä kesänä Alpeilla jo kolme kilpailua. Lisäksi hän on sijoittunut kolme kertaa kakkoseksi.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri