Matti Manninen varmisti voittonsa Škoda Cycling Cupissa

Kuva Rosendah GP:stä alkukesältä. Kuva: Suomen Pyöräily

Kuva Rosendah GP:stä alkukesältä. Kuva: Suomen Pyöräily

Matti Manninen (GIF) varmisti viikonloppuna maantiepyöräilyn Škoda Cycling Cupin voiton.

Mies keräsi Oulun Tervaetapeilla juuri ja juuri tarvittavan määrän pisteitä, joilla voitto varmistui. Cupin finaali ajetaan 25.8. Helsingissä. Toisena on tällä hetkellä Joni Kanerva (CV). Vaikka Kanerva yltäisi viimeisessä kisassa tasapisteisiin Mannisen kanssa, on Mannisen voitto jo selvä. Sen ratkaisee osakilpailujen voitot, joita Mannisella on enemmän.

Manninen myhäili tyytyväisyyttään voiton selviydyttyä. Voitto varmistui Oulun osakilpailussa, Tervaetapeissa, joihin hän osallistui nyt ensimmäistä kertaa. Manninen sijoittui Tervaetapeissa sijalle 11.

- Oli kyllä hieno viikonloppu ja koko kisa. Reitit olivat todella komeat ja kelikin oli hyvä. Ei valittamista, mies totesi Suomen Pyöräilyn tiedotteessa.

Osallistumistaan cupin finaaliin mies ei vielä osannut sanoa.

- Riippuu, että millainen sää on, mies nauroi kilpakumppaneiden keskellä palkintojenjakoja seuratessaan.

Kolmesta etappiajosta koostunut Tervaetapit järjestettiin lauantain ja sunnuntain aikana Muhoksella ja Oulussa. Kisa oli myös ŠKODA Cycling Cupin kauden 2018 viides osakilpailu. Tervaetapeissa miesten Elite-sarjan voiton vei Niki Birling (IBD) ja naisten Elite-sarjan voitto meni Minna-Maria Kankaalle (IK-32).

Naisten Elite-sarjassa Pia Pensaari (TVC) vahvisti asemiaan ŠKODA Cycling Cupin kärjessä. Pensaarilla on viikonlopun kisan jälkeen eroa toisena olevaan Hanna Joroseen (IBD) 23 pistettä.

Toiseksi Tervaetapeilla sijoittunut Pensaari oli tyytyväinen viikonloppuun, mutta totesi Glasgow'n ratapyöräilyn EM-kisojen vielä hieman painavan jaloissa. Myös Joronen oli tyytyväinen viikonlopun kisaan, etenkin sunnuntain kortteliajoon, jossa hän nappasi etappivoiton. Cupin finaaliin Joronen lähtee kuitenkin hyvillä fiiliksillä, vaikka Pensaari on vahvasti kiinni voitossa.

- Korttelikisa on sekin ja se sopii minunlaiselle ajajalle, Joronen sanoi.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri