Contador sai kahden vuoden kilpailukiellon

Contador060211Ammattipyöräilijä Alberto Contadorin pitkään kestänyt dopingrikkeen käsittely on vihdoin saatu päätökseen, kun CAS langetti espanjalaiselle kahden vuoden kilpailukiellon klenbuterolin käytöstä.

Contador060211Alberto Contador. Kuva: Touho HäkkinenAmmattipyöräilijä Alberto Contadorin pitkään kestänyt dopingrikkeen käsittely on vihdoin saatu päätökseen, kun CAS langetti espanjalaiselle kahden vuoden kilpailukiellon klenbuterolin käytöstä. Samalla Contador menettää vuoden 2010 Tour de Francen voittonsa.

Kansainvälinen urheilun oikeusturvalautakunta CAS sai vihdoin käsiteltyä Alberto Contadorin positiivisen dopingnäytteen, jonka hän antoi vuoden 2010 Tour de Francen aikana. CAS on todennut, että Contador on syyllistynyt dopingrikkomukseen, josta hänelle kuuluu kahden vuoden kilpailukielto. Samalla Contador menettää myös 2010 Tour de Francen voittonsa. Espanjalaisen Marca.com:n mukaan Contadorin kilpailukielto päättyy 5.8.2012. Hänen kaikki tuloksensa mitätöidään ajanjaksolla heinäkuu 2010 - helmikuu 2012.

Myös Espanjan pyöräilyliitto on vahvistanut CAS:n langettaman kilpailukiellon. Alberto Contadorilla on 30 päivää aikaa valittaa päätöksestä.

Lähde: Cyclingnews.com - Marca.com

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri