Grail FI 550x90px

Tähti ja Winberg Saariselkä MTB:n voittajat

Kuva: Jaakko Tähti

Kuva: Jaakko Tähti

Toni Tähti ja Hanna Winberg voittivat viikonloppuna poljetun Saariselkä MTB:n kokonaiskilpailut.

Kilpailu koostui kolmesta etapista, jossa voittaja käytti aikaa yhteensä lähes yhdeksän tuntia. Tähden onnistui karata muilta ajajilta kaikkina kolmea päivänä ja kokonaiskilpailun voitto irtosi kuuden ja puolen minuutin erolla ruotsalaiseen Henrik Blomiin. Selväntuntuisesta erosta huolimatta voittaja kiisti, että ykköstila olisi tullut helpolla.

- Onneksi hermoni pitivät ruotsalaisen kaverin tehdessä iskuja, enkä sortunut säheltämään paineen alla. Kiilopään nousussa pääsin lopullisesti karkuun ja sen jälkeen ajoin kalustoa säästäen maaliin. Olipa tiukka ja hieno kamppailu kokonaiskisassa. Pienikin virhe olisi voinut kääntää tilanteen täysin, joten saan olla nyt iloinen, Tähti kertoi Facebook-sivuillaan kilpailun ratkaisuista.

Miesten sarjan kolmas oli Kalle Kauppinen.

Naisten ykkönen oli ruotsalainen Hanna Winberg reilulla erolla Elli Hedmaniin ja Maria Mikkoseen. Pyöräsuunnistaja Marika Hara oli päätösetapilla pari minuuttia Winbergiä nopeampi, mutta Hara ei saanut tulosta kahdelta ensimmäiseltä etapilta, joten kokonaiskilpailun voitto meni Ruotsiin.

Tulokset

Grail FI 550x350px

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri