Lotta Lepistö vaihtaa tallia ensi kaudeksi: "Oman kehittymiseni kannalta tärkeä askel"

Kuva: Anne Lius-Liimatainen/Suomen Pyöräily

Kuva: Anne Lius-Liimatainen/Suomen Pyöräily

Suomen ykköspyöräilijä Lotta Lepistö siirtyy vahvistamaan Trek-tiimiä vuonna 2019.

Seitsenkertainen maantiepyöräilyn suomenmestari odottaa innolla uransa seuraavaa askelta.

- Oman kehittymiseni kannalta tämä on tärkeä askel. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan uuteen tiimiin ja myös työskentelemään heidän kanssaan, Lepistö toteaa Suomen Pyöräilyn tiedotteessa.

Lepistö siirtyy brittiläiseen Trekin ammattilaistalliin tanskalaisesta Cervelo-Biglan tallista, jonka mukana hän on kiertänyt naisten maailmankiertuetta viimeiset viisi vuotta. Cervelo-Biglan tiimissä Lepistö on päässyt pitkälle ja kehitys pyöräilijänä on ollut viime vuosina huimaa. Vuosi 2017 oli naisen huippuvuosi – silloin hän saavutti useita maailmankiertueen kilpailujen voittoja kuten Gent-Wevelgem, Vårgårda ja Dwars door Vlaanderen ja pronssimitalin joukkueaika-ajosta MM-kilpailuissa. Kaikkiaan Lepistöllä on tilillään kolme MM-mitalia, joista kaksi tuli vuonna 2016.

Lepistö päätti ottaa urallaan uuden askeleen uuteen tiimiin ja päästä oppimaan lisää legendaarisilta sprinttikuskeilta Ina Teutenbergilta ja Giorgia Bronzinilta, jotka toimivat Trekin joukkueenjohtajina.

- Hienoa, että pääsen työskentelemään vahvan joukkueen kanssa, etenkin Inan ja Giorgian kanssa. Haluan oppia heiltä kaiken. Ja haluan auttaa tiimiä menestymään ja nousemaan huipulle, upeaa ottaa haaste vastaan, Lepistö hehkuttaa.

29-vuotiaan Lepistön meneillään oleva kausi on ollut haasteellinen, mutta loppukaudessa on ollut positiivisia tuloksia muun muassa Vårgårdan kisan kolmas sija. Lepistö kuitenkin toivoo tulevaisuudelta vielä enemmän, huippua ei suinkaan ole saavutettu.

- Haluan, että voitamme tiiminä mahdollisimman monta kilpailua. Hienointa olisi taas olla paras maailmankiertueen klassikkokisassa ja menestyä Yorkshiren maailmanmestaruuskisoissa ensi vuonna, hän miettii.

ulvang banneri