VUELTA5: Yllätysmies siirtyi kokonaiskilpailun johtoon – Education First -tallille vihdoin etappivoitto

Espanjan ympäriajossa poljettiin torstaina 188 kilometrin etappi, joka oli irtiottoryhmän ja Groupama FDJ-tallin juhlaa.

Kokonaiskilpailun kärki vaihtui, kun irtiottoryhmässä maaliin polkenut Rudy Mollard siirtyi punapaitaan. 28-vuotias Molard väsähti tiistain etapin loppunousussa ja oli ennen päivän etappia vasta sijalla 28 lähes neljä minuuttia Michal Kwiatkowskin takana.

Etapin voitti kolmen miehen kirin päätteeksi Team Education First -tallin Simon Clarke, joka kukisti Bauke Molleman ja Alessandro De Marcchin. Päivä oli makoisa myös Clarken tallille, sillä Team Education First oli ennen etappia ilman voittoa maantiepyöräilyn korkeimmalta tasolta kuluvalta kaudelta.

Sky -tallin vetämä pääjoukko saapui maaliin noin viisi minuuttia voittajan jälkeen. Näin ollen kahdeksan sekuntia Clarkelle hävinnyt Groupama FDJ:n Molard johtaa kokonaiskilpailua minuutin ja sekunnin erolla Michal Kwiatkowskiin. Molard ei ole voittanut urallaan yhtään Grand Tour -etappia ja kokonaiskilpailun johtajan paidassa hän polkee niin ikään ensimmäistä kertaa torstaina.

Molardin huikeaa nousua lukuun ottamatta kokonaistilanteessa ei tapahtunut muuta muutosta kärkiajajien välillä. Edessä on nyt muutama profiililtaan helpompi etappi, joten ranskalaisella on helpompi puolustaa kokonaisjohtoaan tulevina päivinä, jos paidan puolustamista Espanjan ympäriajossa voi ylipäätänsä helpoksi kutsua.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

ulvang banneri