Grail FI 550x90px

VUELTA6: Bouhanni kiri voittoon - Molard jatkaa kärjessä aikasakosta huolimatta

Cofidis -tallin Nacer Bouhanni oli päivän voittaja, kun Espanjan ympäriajon kuudes etappi poljettiin maan tasaista kaakkoisrannikkoa pitkin.

Ranskalaisajaja oli vaihtelevien tilanteiden jälkeen maaliviivalla ensimmäisenä, kun pääjoukko oli pienentynyt 50 ajajan kokoiseksi.

Tuulinen sää ja kaatumiset johtivat pääjoukon hajoamiseen etapin loppupuolella. Kokonaiskilpailun kärkimiehistä väärälle puolelle jäivät muun muassa Groupama FDJ -tallin Thibaut Pinot, Bora-Hansgrohen Rafal Majka ja Sunwebin Wilco Kelderman, joka koki rengasrikon parikymmentä kilometriä ennen maalia. Kolmikko ylitti maaliviivan lähes kaksi minuuttia muiden jälkeen ja miehet tippuivat torstaina kokonaiskilpailussa 15 parhaan ulkopuolelle.

Molardille aikasakko keskiviikolta

Kokonaiskilpailun johtoon siirtynyt Groupama FDJ:n Rudy Molard johtaa edelleen kilpailua. Molardin minuutin ja sekunnin johto tosin typistyi 41 sekuntiin keskiviikkoiltana, kun tuomaristo antoi ranskalaiselle 20 sekunnin aikasakon. Molard sai tallinsa huoltoautosta energiatäydennystä viimeisten 20 kilometrin aikana, mikä on kilpailun säännöissä kielletty.

Molardin tavoin myös torstain etappivoittaja Bouhanni sai keskiviikkona 30 sekunnin aikasakon. Espanjalaisten tiedotusvälineiden mukaan Bouhanni sai aikasakon lyötyään tallinsa autoa ja autossa istunutta sporttipäällikköä. Sen sijaan Cofidis-talli kertoi sakon tulleen samasta syystä kuin Molardilla eli häntä huollettiin viimeisen 20 kilometrin aikana. Bouhanni on tunnettu kuumaverisyydestään ja on saanut aiemmin seuraamuksia aggressiivisista otteistaan pyörän päällä.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Grail FI 550x350px

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri