Grail FI 550x90px

Antti Kuitto avasi cyclocross-kauden Kiinassa

Team EVOC Finlandia edustava Antti Kuitto avasi cyclocrossin kisakauden Kiinan Qiansen Trophy kilpailussa sunnuntaina.

Kuiton tavoitteena ollut top-20 sijoitus jäi tällä kertaa saamatta, mutta tapahtumia ei ole reissusta puuttunut.

UCI C1 -luokiteltu ja Aasian ykköskilpailuna pidettyyn kilpailuun Kuitto tuli kutsun avulla. Alun perin kutsun sai cyclocrossin Suomen mestari Susanna Laurila, joka ei kuitenkaan päässyt tapahtumaan mukaan työkiireiden vuoksi.

Harmittavasti matkalle lähdön aikaan sairastunut Kuitto päätyi kilpailussa sijalle 36.

- Rata oli varsin kaksijakoinen, alussa oli kaksi todella jyrkkää ja pitkää seinämäistä nousua ja nopeat laskut heti perään ja sitten loppuosa perinteistä pyörimistä tasaisella, kolmen rappusilla höystetyn ylikulkusillan kera. Radan eteen oli kyllä nähty vaivaa, muun muassa sillat oli tehty kunnon betonivalujen kanssa ja maalisuoralle oli laitettu tuore asfaltti, Kuitto kertoo Kiinasta.

KuittoAnttiKiina

Kilpailupäivänä radalle oman haasteensa asetti reipas tuuli, mikä teki lajissa harvemmin nähdyn peesaamisen ja ryhmässä ajon oivaksi taktiikaksi. Hyvän lähtöpaikan ansiosta Kuitto onnistuikin pysymään erinomaisella sijalla ensimmäiset kierrokset. Tämän jälkeen iski hieman heikompi hetki, mutta myöhemmin takaa tuli vauhdikkaampia miehiä, joiden perässä suomalainen paransi jälleen asemiaan.

Radan toisessa vauhdikkaassa alamäessä Kuitto kuitenkin kaatui ja haaveet sijoituksesta 20 parhaan joukkoon murenivat.

- Loppuosa kisasta olikin melkoista kärsimystä ja vaikka flunssa tuntui vieneen parhaan terän, sain silti puristettua itsestäni vuoden kovimmat tunnin keskisykkeet ja saavuin maaliin sijalla 36 missaten top-20 sijoituksen noin kolmella minuutilla. Pientä lohdutusta toi Ruotsin hallitsevan mestarin sijoittuminen sijalle 29, joten ehkä kaikilla muillakaan ei ollut kaikki mennyt ihan nappiin, Kuitto kertoo.

Kilpailun voitti hollantilainen Gosse van der Meer. Naisten ykkönen oli Espanjan Aida Nuño Palacio.

Kuiton mukaan kilpailupaikalla tapahtumaa seurasi tuhansia ihmisiä, ja kilpailun jälkeen fanikuvien ottajia riitti enemmän kuin yhteensä miehen 25-vuotisen uran aikana.

- Kiinalaiset ovat todella ystävällisiä ja sydämellisiä ihmisiä, Kuitto jatkaa.

Suomalaisen kiertue jatkuu torstaina, kun cyclocrossia poljetaan noin 500 kilometriä Pekingin eteläpuolella.

Grail FI 550x350px

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri