Grail FI 550x90px

VUELTA10: Viviani kukisti Saganin kirissä

Espanjan ympäriajo jatkui maanantain välipäivän jälkeen 177 kilometrin tasamaaetapilla Länsi-Espanjan Salamancasta Bermillo de Sayagoon.

Etappi päättyi massakiriin, sillä irtiottoryhmästä ei ollut tiistaina ratkaisijaksi. Bora-Hansgrohen Lukas Pöstlberger karkasi vuosi sitten uransa ensimmäiseen Grand Tour-etappivoittoon Italian ympäriajossa irtoamalla muulta porukalta vain reilu kilometri ennen maalia.

Itävaltalainen yritti samaa ratkaisua myös tiistaina, mutta kuten lähes aina, se osoittautui toivottomaksi. Viimeisillä sadoilla metreillä Pöstlbergerin tallitoveri Peter Sagan ja Quick-Step Floorsin Elia Viviani nousivat odotetusti ryhmän kärkeen. Tällä kertaa italialainen oli sijoittuneena paremmin ja avasi kirin, kun Sagan oli jäänyt hieman pussiin. Näin Viviani otti toisen kirivoittonsa kuluvalla Vueltalla. Sagan oli kakkonen ja Giancomo Nizzolo kolmas.

Kokonaiskilpailuun tasamaaetappi ei tuonut muutoksia, vaikka Alejandro Valverde näyttikin kärkkyvän bonussekunteja loppukirissä. Punapaita Simon Yatesin ja kokeneen espanjalaisen ero pysyy kuitenkin edelleen sekunnissa brittiajajan hyväksi.

Vuelta jatkuu 207 kilometrin mäkietapilla keskiviikkona.

Tulokset

Grail FI 550x350px

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri