Grail FI 550x90px

VUELTA11: De Marchi voiton makuun - Yates pitää punapaitaa

BMC-tallin italialaiskuski Alessandro De Marchi pääsi tuulettamaan kolmen vuoden tauon jälkeen etappivoittoa Espanjan ympäriajossa, kun keskiviikkona poljettiin kuluvan Vueltan pisin etappi Galician mäkisillä teillä lähellä Portugalin pohjoisrajaa.

De Marchi oli osa parinkymmenen miehen irtiottoryhmää, joka oli keskiviikkona 207 kilometrin etapilla pääjoukkoa nopeampi. Voitto oli 32-vuotiaan De Marchin yhdeksänvuotisen ja 11 suuren ympäriajon mittaisen ammattilaisuran vasta kolmas henkilökohtainen etappivoitto. Nämä kaikki voitot ovat tulleet Espanjan ympäriajossa, viimeksi vuonna 2015.

Italialainen jätti Katusha-Alpecin -tallin Jhonatan Restrepon lopussa puolen minuutin päähän. Bahrain Meridan ikinuori Franco Pellizotti oli kolmas.

Kokonaiskilpailun kärkiporukka ei saanut irtiottoryhmää kiinni, mutta tuli maaliin pääosin samalla ajalla Movistarin Alejandro Valverden johdattamana. Näin ollen Simon Yates pysyy Vueltan johdossa myös torstaina Movistarin kaksikon Valverde ja Quintanan pitäessä kahta seuraavaa paikkaa.

Torstaina poljetaan 181 kilometriä Espanjan pohjoisrannikolla.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Grail FI 550x350px

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri