Johan Nordlund kolmanneksi Viron maantiepyöräilycupissa - "Arvostan tätä omien saavutusteni joukossa korkealle"

Kuva: Kristjan Kivistik / Stuudiopunkt OÜ/aerobike.ee

Kuva: Kristjan Kivistik / Stuudiopunkt OÜ/aerobike.ee

Racebike-Focuksen Johan Nordlund on sijoittunut kolmanneksi Viron maantiecupin kokonaiskilpailussa.

Seitsemän osakilpailua sisältänyt kilpailusarja alkoi toukokuun alussa Kuusalussa ja päättyi viime sunnuntaina Fakto Auto Tallinna Rahvasõit kilpailuun.

Kokonaiskilpailun voittoon ajoi viime vuoden tapaan CFC Spordiklubia edustava; vielä toissa vuonna ProTour-tasolla kilpaillut Gert Jõeäär. Cupin toiselle sijalle sijoittui vain kahden pisteen erolla ennen Nordlundia Hawaii Express Teamin Gert Kivistik.

Tavoitteena palkintosija

Päätöskilpailun kisakeskus sijaitsi Tallinnan keskustan liepeillä Ülemisten kauppakeskuksen läheisyydessä. Lähtökohdat viimeiseen kilpailuun olivat jännittävät, sillä vaikka cupin johto oli tukevasti Jõeäärin hallussa, kärjen takana seitsemällä kilpailijalla oli vielä mahdollisuus saavuttaa palkintosija kokonaiskilpailussa.

- Viron maantiecupissa on seitsemän osakilpailua, mutta vain viiden parhaan kilpailun pisteet otetaan huomioon. Avauskilpailun jälkeen mietin, että viiteen osallistuminen on mahdollista, jos minä tai tiimikaveri Aimo Pyykkönen ollaan cupissa hyvissä asemissa. Kolmannessa osakilpailussa Viljandissa onnistuin ajamaan podiumille ja seuraavassa kahdessa osakilpailussa heinä- ja elokuussa ajoin sijoille seitsemän ja kuusi. Finaalikilpailuun saatiin mukaan yhdeksän hengen joukkue ja tavoitteena oli varmistaa cupissa palkintosija, Nordlund kertoi tiedotteessa.

Varhainen irtiotto

Kilpailu oli alusta asti vauhdikas ja 117 kilometrin kilpailusta oli ajettu vain seitsemän kilometriä, kun pääjoukosta irtaantui kymmenen kilpailijan irtiotto, jossa oli suunnitellusti mukana myös Nordlund. Hatkassa oli edustus ennakkoon kovimmista joukkueista, mutta kokonaiskilpailun kärkinimistä mukana olivat vain Jõeäär, Kivistik ja Cycling Tartun Porvoon Ajotkin voittanut Peeter Pung. Suomalaisista mukana irtiotossa olivat Finnfalz- Rush Racingin Joni Kanerva, sekä Nordlundin joukkuekaveri Anssi Kesonen. Nordlundin ja Kesosen ajatus oli pitää koko ajan kovaa vauhtia, jotta pääjoukko ei enää saavuttaisi. Yhteistyö muiden virolaisten kanssa sujui suuremmilta osin mainiosti, vaikka vahvalla Cycling Tartun joukkueella oli ajatus nostaa lisää miehiä pääjoukosta irtioton matkaan.

Racebike-Focuksen joukkue teki kuitenkin kovan päivätyön, jotta pääjoukosta ei enää muut kokonaiskilpailun uhkaajat päässeet mukaan taistelemaan kilpailun kärkisijoista.

Irtiotto pysyi yhtenäisenä aivan viimeiselle kilometrille asti, jossa odotti pari terävää risteystä ennen maalisuoraa. Jo ennakkoon tiedossa olleet kovat virolaiset kirikuskit olivat odotetun vahvoja myös loppukahinoissa. Kirivoittoa tuuletti yhdysvaltalaista Team Illuminatea edustava Martin Laas, toisena Cycling Tartun Norman Vahtra ja kolmantena Gert Kivistik. Kanerva ylitti maaliviivan viidentenä, Nordlund kuudentena ja Kesonen kymmenentenä.

- Kova päivä tuntui lopussa jaloissa ja tiedettiin virolaisten kirikyvyt. Cupin sijoitus kovassa seurassa lämmittää mieltä. Pidämme tätä joukkueen sisällä todella kovana suorituksena ja itsekin arvostan tätä omien saavutusteni joukossa korkealle. Jokaisessa osakilpailussa on kuitenkin mukana vähintään Viron parhaimmistoa ProTour-kuskeja lukuun ottamatta. Tuntuu myös, että nämä vähän lyhyemmät maantiekisat joissa ajetaan alusta asti kovaa eikä kyttäillä, sopivat minulle, muun muassa aika-ajon Suomen mestaruuden tänä vuonna voittanut Nordlund kertasi.

"Maantiekisailua parhaimmillaan"

- Erittäin tyytyväinen olen päivän ajoon! Irtiottoon lähtiessäni tiesin, että tulee olemaan rankka päivä, jotta Johan saadaan pidettyä korkealla cupin sijoitusta ajatellen. Tyhjentelin jalat matkalle ja se kannatti, kaikki tehtiin kaverin eteen, summasi Kesonen.

- Kyllähän tämä Viron maantiecup on hyvä konsepti ja näihin on mukava osallistua, vaikka vähän enemmän matkustamista tuleekin. Suomessa olisi näistä oppimista, sillä nyt jo tiedämme mitä odottaa näiltä kisoilta ensi vuonna ja vähän ihmettelemme miksi täällä ei käy enemmänkin suomalaisia. Maantiekisailua parhaimmillaan, miehet totesivat yhteen ääneen.

Viron maantiecupin "Filter Maanteekarikasari" 2018 lopputulokset

Kaikkien osakilpailujen tulokset sarjan tulossivuilta

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri