Grail FI 550x90px

VUELTA12: Herrada nousi kuuden minuutin takaa yli kolmen minuutin kokonaisjohtoon!

Espanjan ympäriajon etapilla numero 12 nähtiin jättiyllätys. Cofidis-tallin 28-vuotias Jesus Herrada johtaa Espanjan ympäriajoa nyt kolmen minuutin ja 22 sekunnin erolla Simon Yatesiin.

Herrada oli vielä keskiviikkona kokonaiskilpailussa lähes kuusi minuuttia Yatesin takana, mutta torstaina hän puki johtajan punaisen paidan päälleen poljettuaan 181 kilometriä erinomaisesti Espanjan pohjoisrannikon mäkisillä teillä. Uusi kärkimies oli osa suurta irtiottoryhmää, joka teki ison eron pääjoukkoon.

Simon Yatesin Mitchelton-Scott -talli sekä Nairo Quintanan ja Alejandro Valverden Movistarin apuajajat yrittivät vetää pääjoukkoa lähemmäs Herradan ryhmää, mutta ero ei merkittävästi supistunut viimeisillä kymmenillä kilometreillä. Näin yhdeksän minuuttia ennen pääjoukkoa maaliin tullut Herrada johtaa yllättäen kokonaiskilpailua.

Paita puoluestettavana vuoristossa

Jesus Herrada on maantieajon Espanjan mestari vuosilta 2013 ja 2017, mutta suurissa ympäriajoissa hän ei ole saavuttanut suuria meriittejä. Perjantaina hän kuitenkin kokee uransa huippuhetken polkemalla punaisessa asussa 175 kilometrin vuorietapilla. Haaste on espanjalaisella karu, sillä loppuviikolla edessä on pelkkiä hurjia vuorietappeja ja paidalle riittää varmasti muitakin ottajia.

Geniez voitti ja törmäsi toimitsijaan

Torstain voittotaistoon irtosi Herradan ryhmästä kahdeksan miestä, joista lopulta viisi kävi loppukiriä ykköstilasta. Etapin voitti AG2R -tallin Alexandre Geniez ennen Sky-tallin Dylan Van Baarlea. Kärjen maaliintulon jälkeen nähtiin vielä dramatiikkaa, kun kärkikaksikko törmäsi maaliviivan jälkeen pyöräilijöitä pakoon juosseeseen järjestäjien edustajaan. Ainakin Van Baarle loukkasi jalkaansa yllättävässä kilpailunjälkeisessä törmäyksessä.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri