Grail FI 550x90px

VUELTA13: Herrada piti johtajan paidan, vaikka etumatka hupeni

Espanjan ympäriajon kolmen rajun vuoristopäivän putki alkoi perjantaina Pohjois-Espanjassa 175 kilometrin etapilla.

Päivä sisälsi kaksi kovaa nousua, joista toisen, La Camperonan päällä sijaitsi maali.

Eilispäivän yllättäjä Jesus Herrada polki perjantaina kokonaiskilpailun johtajan paidassa ja työnteko samassa asussa jatkuu myös lauantaina. Cofidis -tallin mies menetti kuitenkin johtoasemaansa yli puolentoista minuutin verran. Odotettavissa on, että Herrada ei enää polje johtoasemassa ensi viikolla kun kokonaiskilpailun voitto ratkaistaan.

Simon Yates on tällä hetkellä 1.42 Herradan takana. Movistarin Nairo Quintana on kolmantena kahdeksan sekunnin päässä Mitcehlton-Scott -tallin Yatesista. Alejandro Valverde joutui taipumaan lopussa muutaman sekunnin päähän tallitoveristaan pitäen nyt hallussaan neljättä sijaa.

Continental -tasolla polkevalla, mutta kotimaansa ympäriajoon kutsun saaneella baskitalli Euskadi-Muriasilla oli perjantaina voiton päivä, kun Oscar Rodrigez oli päivän ykkönen. Iältään 23-vuotias Rodriguez oli 32-miehen irtiottoryhmän paras jättäen puolalaisen Rafal Majkan 19 sekunnin päähän.

Voitto oli pienelle tallille tärkeä ja samalla Rodriguezin uran ensimmäinen Grand Tour -etappivoitto uran ensimmäisellä Grand Tourilla.

Kokonaiskilpailun seuraavia käänteitä ei tarvitse odottaa lauantaita pidemmälle, kun ohjelmassa on 171 kilometrin etappi, joka sisältää viisi tiukkaa nousua.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri