Grail FI 550x90px

VUELTA16: Dennis ylivoimainen etappivoittaja – aika-ajo ei tuonut ratkaisua kokonaiskilpailuun

Espanjan ympäriajon viimeinen viikko käynnistyi 32 kilometrin mittaisella henkilökohtaisella aika-ajolla Torrelavegassa Pohjois-Espanjassa.

Aika-ajon voittajaksi polki yllätyksettä BMC-tallin Rohan Dennis. Hän jätti toiseksi tullutta tallitoveriaan Joey Rosskopfia 50 sekunnilla ollen päivän ylivoimainen ykkösnimi.

Dennis oli voittaja myös Vueltan avanneella aika-ajoetapilla ja voitto oli hänelle uran neljäs henkilökohtainen aika-ajovoitto Grand Tourilla. 28-vuotias australialainen on voittanut aika-ajon jokaisella suurella ympäriajolla.

Kokonaiskilpailussa edelleen tiukkaa

Dennisin kovasta suorituksesta huolimatta päämielenkiinto tiistaina kohdistui kokonaiskilpailuun, sillä päivän odotettiin antavan askelmerkit loppuviikon ratkaiseville vuorietapeille. Kärkimiehet saivatkin eroja toistensa välille, mutta siitä huolimatta dramaattisia muutoksia ei tapahtunut.

Simon Yates vankisti johtoasemaansa kokonaiskilpailussa jättämällä Alejandro Valverden seitsemän sekunnin päähän. Kärkikaksikon ero on nyt 33 sekuntia. LottoNL-Jumbon Steven Kruijswijk oli päivän nousija. Hollantilainen polki etapin neljänneksi ja nousi kokonaiskilpailussa kolmannelle sijalle 52 sekunnin päähän Yatesista.

Nairo Quintanalle päivä oli odotetun haastava ja hän on kokonaiskilpailun neljäntenä 1.15 Yatesin takana. Eric Mas ja Quintanan tavoin muille taipunut Miguel Angel Lopez säilyttivät edelleen mahdollisuudet Vueltan voittoon. Miehet ovat noin puolentoista minuutin päässä Yatesista sijoilla viisi ja kuusi.

Vueltan voitto ratkaistaneen kuuden edellä mainitun miehen välillä, sillä sunnuntain vuorietapilla nousua tehnyt Groupama FDJ:n Thibaut Pinot ei onnistunut supistamaan eroa kokonaiskilpailussa. Ranskalaisen ero Yatesiin on 2.53, mikä lienee jo liian paljon kiinni ajettavaksi loppuviikon aikana etenkin kun edessä on Yatesin lisäksi viisi muutakin miestä.

Keskiviikkona Vueltassa poljetaan 157 kilometrin mäkietappi.

Kokonaiskilpailun tilanne 16 etapin jälkeen

1. Yates Simon
2. Valverde Alejandro     +0:33
3. Kruijswijk Steven       +0:52
4. Quintana Nairo          +1:15
5. Mas Enric                  +1:30
6. López Miguel Ángel    +1:34
7. Pinot Thibaut            +2:53
8. Izagirre Ion              +3:04
9. Urán Rigoberto          +3:15
10. Gallopin Tony          +4:43

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Grail FI 550x350px

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri