Grail FI 550x90px

VUELTA17: Valverde supisti Yatesin etumatkaa seinäjyrkässä loppunousussa

Espanjan ympäriajon 17. etappi Baskimaalla nostatti kiertueella jännitystä entisestään.

Keskiviikon etappina oli 157 kilometrin mäkietappi, joka huipentui Balcon de Biskayan loppunousuun. Loppunousussa pyöräilijät laitettiin todella tiukille, sillä reilun seitsemän kilometrin nousussa poljettiin jyrkimmillään jopa yli 23 prosenttista nousukulmaa. Kaikkensa antaneet pyöräilijät tuntuivat kuin polkevan paikallaan suuren yleisömeren keskellä.

Lisäjännitystä etapille toi pilvinen ja sumuinen sää, jonka vuoksi loppunousun tapahtumista ei välittynyt kuvaa edes moottoripyörien kautta helikopterikuvasta puhumattakaan.

Lopulta kokonaiskilpailun ajajista sumuverhon takaa maaliviivan ensimmäisenä ylitti Alejandro Valverde, joka aivan lopussa pääsi Enric Masin kanssa irti Simon Yatesilta. Brittiajaja joutui päästämään kokeneen espanjalaisen kahdeksan sekuntia lähemmäksi 25 sekunnin päähän. Mas otti komealla ajolla kokonaiskilpailun kolmospaikan. Hän on 1.22 Yatesin perässä.

Miguel Angel Lopez oli heikko mies tiistain aika-ajossa, mutta vuorilla Astanan kolumbialaisajaja onnistui. Lopez on nyt kokonaiskilpailussa neljäntenä. Valverde lähestyi Yatesia, mutta Movistarin tallitoveri Nairo Quintana ei ollut parhaimmillaan loppunousussa menettäen eilisen tavoin lisää aikaa kärjelle. Quintana on tällä hetkellä kuudentena 2.11 kärjestä. Quintanan edellä on niin ikään keskiviikkona nitkahtanut Steven Kruijswijk.

Etappivoitto meni Kanadan Michael Woodsille. Vasta myöhäisemmällä iällä kilpapyöräilyn aloittanut Education First -tallin ex-kestävyysjuoksija oli irtiottoryhmän sitkein kukistamalla viimeisillä sadoilla metreillä Dylan Teunsin (BMC). Voitto oli Woodsille ensimmäinen ammattilaistasolla.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Grail FI 550x350px

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri