VUELTA19: Simon Yatesilla ote kokonaisvoitosta – muista palkintosijoista kova taistelu

Simon Yates on matkalla kohti kokonaiskilpailun voittoa, kun Espanjan ympäriajoa ratkaistaan Andorrassa ja Pohjois-Espanjassa viikonloppuna.

Perjantain etappi huipentui 17 kilometriä pitkään loppunousuun. Kokonaiskilpailua johtava Simon Yates näyttää nyt jaksavan koko ympäriajon loppuun asti ja Mitchelton-Scott -tallin mies kasvatti etapin kakkostilallaan kokonaisjohtoaan yli minuutilla.

Edessä on vielä lauantain raastava etappi, joka on hoidettava ennen kuin uran ensimmäinen Grand Tour -voitto varmistuu. Yatesin mukana maaliin jaksoi vain Thibaut Pinot, joka otti lopulta etappivoiton viiden sekunnin turvin Yatesiin. Steven Kruijswijk oli kolmas ja nousi kokonaiskilpailussa takaisin kolmannelle tilalle.

Viimeisten kilometrien taistossa muut miehet jäivät kolmikolle selvästi. Alejandro Valverden ja Nairo Quintanan Movistar-talli oli perjantaina erittäin aktiivinen, mutta lopulta miehet joutuivat maksamaan kovan hinnan yrityksistä haastaa Simon Yates ja muut kärkikuskit. Valverde hyytyi viimeisillä kilometreillä muiden kyydistä menettäen yli minuutin verran Yatesiin. Espanjalainen piti kuitenkin nippa nappa kokonaiskilpailun kakkostilan. Ero Yatesiin on 1.38 ja Kruijswijk on takana 20 sekunnin päässä.

Vaikka Yatesin johto pitäisi viimeisellä vuorietapilla, on kilpailussa vielä paljon jännitettävää. Sijat 2-5 mahtuvat 51 sekunnin sisään toisistaan, kun Vuelta ratkeaa 97 kilometrin mittaisella kuusi vuorinousua sisältävällä etapilla.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

ulvang banneri