MM-kisoihin valmistautuva Jaakko Hänninen polki kaksi kertaa palkintopallille Ranskassa – ”Kunto tuntuu hyvältä”

Jaakko Hänninen

Jaakko Hänninen

Viikon päästä perjantaina maantieajon MM-kisoissa polkeva Jaakko Hänninen saavutti kaksi palkintopallipaikkaa viikonlopun kilpailuissa Ranskassa.

 

Lauantaina Bourg-en-Bassessa ajetussa 143 kilometrin kilpailussa Hänninen oli toinen. Sunnuntaina Désertinesiin päättyneessä 138,4 kilometrin kilpailussa hän oli kolmas.

Molemmat kilpailut olivat rataprofiililtaan yleisajajia, ei niinkään Jaakko Hännisen hyviä mäennousuominaisuuksia suosivia. Tästä huolimatta Hänninen osoitti myös tämäntyyppisten reittien sopivan hänelle.

Lauantaina Hänninen oli alusta lähtien mukana irtiotossa, jossa lopulta yhdeksän ajajaa polkivat voitosta. Näistä yhdeksästä miehestä peräti viisi ajajaa oli isäntäseurasta Bourg en Bresse Ain Cyclismesta. Tämän joukkueen taktiset ratkaisut eivät kuitenkaan onnistuneet. Voitto meni ranskalaiselle Théry Schir (VC Orbe), joka puristi voiton Jaakko Hännisen nenän edestä.

- Päätin lähteä heti irtiottoon ja se kannatti. Vaikka lopussa tilanne näytti aika pahalta, pystyin kuitenkin kirimään lopussa hyvin, kertoi Jaakko Hänninen TWD-Länkenin sivuilla.

Sunnuntaina Hänninen oli jälleen irtiotossa, jossa kolme miestä kamppaili voitosta.

- Vaikka meitä oli vain kolme, niin vetotyöt jäivät vain kahdelle, kun Alexis Carlier ei suostunut viimeisellä 20 kilometrillä vetämään, sillä hänellä oli joukkuetoveri takaa-ajoporukassa. Carlier sai ottaa loppukirin tuoreilla jaloilla minua ja SCO Dijonin Adrien Guilllonnetia vastaan. Carlier otti selvän voiton, minun sijoitus jäi maalikamerakuvan varaan, kertoi Hänninen.

- Kunto tuntuu nyt hyvältä. Toivotaan, että sama vire jatkuu vielä muutaman viikon, jatkoi Hänninen.

Molempien kilpailujen top 10 tulokset on luettavissa TWD-Länkenin sivuilta.

ulvang banneri