Jukka Vastaranta 11:s Italiassa

vastaranta070311_introJukka Vastaranta sijoittui 11:sta HC-kategorian maastokilpailuissa Maremmassa, Italiassa. Kovatasoisen XCO-formaatilla ajetun kilpailun voiton vei Sveitsin Florian Vogel ajalla 1:43,22.

vastaranta070311Jukka Vastaranta. Kuva: Kari Mäkinen

Jukka Vastaranta sijoittui 11:sta HC-kategorian maastokilpailuissa Maremmassa, Italiassa. Kovatasoisen XCO-formaatilla ajetun kilpailun voiton vei Sveitsin Florian Vogel ajalla 1:43,22. Vogelin ykkössija tuli selvällä yli minuutin erolla ennen lajin maailman rankingissa kolmantena olevaa niin ikään sveitsiläistä Nino Schurteria. Italian tämän hetken kovin miesmaastopyöräilijä Marco Aurelio Fontana rypisti runsaslukuisen kotiyleisön edessä kolmanneksi. Maastopyöräilyn hallitseva maailmanmestari Jose Hermida aloitti kautensa Maremmasta ja tuloksena oli kuudes sija.

Vastaranta, joka jäi kärkikolmikosta kolmen minuutin päähän, oli ajoonsa tyytyväinen, vaikka kahdeksan neljän kilometrin kierrosta käsittänyt kilpailu oli suomalaisen osalta tapahtumarikas. "Sain huonon startin, ja olin ensimmäisen kierroksen jälkeen vasta sijalla 30. Sen jälkeen aloin hiljalleen kivuta ylöspäin. Rengasvalinta ei osunut aivan nappiin, rata oli sateen jäljiltä huomattavasti liukkaampi kuin mitä ennen starttia uumoilimme. Yhdessä teknisessä laskussa kaaduin rajusti ja siinä rytäkässä satulakin vääntyi", Vastaranta kertasi kilpailun värikkäitä tilanteita.

Aiemmin tämän kaudella Vastarannan menoa oleellisesti hidastaneet vatsakrampit pysyivät nyt paremmin kurissa. "Krampit vaivasivat, mutta ajo oli helpompaa. En ajanut ihan niin limitillä kuin viikko sitten Kyproksella, mikä näytti tepsivän. Yhdestoista sija ja 20 UCI ranking-pistettä tyydyttävät tässä vaiheessa. Selvästi parempaan suuntaan ollaan menossa".

TULOKSET

HC-KATEGORIAN MAASTOKILPAILU, XCO-FORMAATTI

MAREMMA, ITALIA

1. Florian Vogel Sveitsi 1:43,22
2. Nino Schurter Sveitsi 1:44,38
3. Marco Aurelio Fontana Italia 1:45,36
4. Moritz Milatz Saksa 1:46,27
5. Sergio Mantecon Gutierrez Espanja 1:46,44
6. Jose Antonio Hermida Ramos Espanja 1:46,48
----
11. Jukka Vastaranta Suomi 1:48,42

ulvang banneri