Lotta Lepistöllä MM-kisojen päämatka tiistaina: Rata on kiva

Lotta Lepistö viime vuoden MM-kisoissa. Kuva: Suomen Pyöräily

Lotta Lepistö viime vuoden MM-kisoissa. Kuva: Suomen Pyöräily

Viivi Puskala starttaa uran ensimmäinen naisten MM-lähtöön lauantaina.

 Suomalaispyöräilijä Lotta Lepistön MM-urakka alkaa tänään tiistaina Itävallan Innsbruckin jylhissä maisemissa. Ensimmäisenä on luvassa henkilökohtainen aika-ajo, joka on Lepistön päämatka maantiepyöräilyn MM-mittelöissä.

– Olen ajanut tempon reitin jo pari viikkoa sitten, ja odotan sitä innolla. Rata on kiva, Lepistö ennakoi Suomen Pyöräilyn tiedotteessa.

Aika-ajon eli tempon 27,8 kilometrin reitti kulkee Wattensista Innsbruckiin. Kilpailu alkaa 14.40 Itävallan aikaa, eli 16.40 Suomen aikaa.

Maantiekilpailu ajetaan Innsbruckin MM-kilpailuissa lauantaina. Varsin mäkinen ja vuoristoinen 156,2 kilometriä pitkä maantiereitti ei ole osuvimmillaan kolminkertaiselle MM-mitalisti Lepistölle – yhdelle maailman parhaista naissprinttereistä.

– Sille matkalle minulla ei ole mitään tavoitteita. Rata on aika raju, Lepistö arvioi.

Reitti kulkee Kufsteinista Innsbruckiin ensimmäiset 85 kilometriä ja matkalla on yksi todella jyrkkä nousu 60 kilometrin kohdalla. Sen jälkeen ajetaan kolme kierrosta kaupungin ympäristössä, ja joka kierroksella on kahdeksan kilometriä pitkä nousu.

– Olen kehottanut muita ottamaan riskejä esimerkiksi SM-maantiellä, niin ehkä minäkin nyt sitten otan. Tulee mitä tulee, Lepistö toteaa.

Puskala hyvillä mielin matkaan

Naisten Elite -sarjaan Lepistö saa seurakseen nuoren pyöräilijälupauksen Viivi Puskalan, joka ajaa naisten sarjassa ensimmäisen MM-lähtönsä.

– Kaikki maailman parhaat naiset vastassa, joten kova kisa on tulossa. Hyvillä mielin lähden matkaan, mutta jännittää tietysti. Teen kisassa parhaan suorituksen ja katsotaan mihin se riittää, Puskala sanoo.

Puskala oli kesällä U23-ikäisten EM-kilpailuissa upeasti 14. ja silloinkin reitti oli varsin mäkinen.

Maanantaina Innsbruckissa kilpailtiin jo alle 23-vuotiaiden miesten sekä naisjunioreiden aika-ajot. Voittoon polkivat Tanskan Mikkel Bjerk sekä Hollannin Rozemarijn Ammerlaan.

MM-kisojen jokaista matkaa voi seurata UCI:n netti-tv-lähetyksestä sekä live-tulosten kautta.

Linkki tuloksiin ja tv-lähetykseen

ulvang banneri