Jaakko Hänninen polkee perjantaina Innsbruckissa - “Kuskit tekevät kilpailun, ei reittiprofiili“

Innsbruckin maisemia. Kuva: Simon Jüttner.

Innsbruckin maisemia. Kuva: Simon Jüttner.

Maantiepyöräilyn MM-kisoihin osallistuu kolme suomalaista. Lotta Lepistön ja Viivi Puskalan lisäksi kolmas suomalaispyöräilijä Innsbruckissa on viime viikkoina kovaa tulosta ajanut Jaakko Hänninen. Hän ajaa Innsbruckissa miesten U23-luokan maantieajon, joka kilpaillaan perjantaina.

– Kilpailu on luonnollisesti kova ja kaikki on kiinni isojen maiden taktiikoista. Lähdössä on pro-tour -kuskeja ja U23-luokan amatöörien parhaimmisto. Sateenkaaripaita odottaa voittajaa maalissa ja MM-kilpailut ovat aina seurattu kilpailu ammattilaisjoukkueiden suunnalta, joten varmasti kaikki kuskit tekevät tuona päivänä kaikkensa parhaan tuloksen eteen, Hänninen miettii Suomen Pyöräilyn tiedotteessa.

Miesten U23-sarjan maantiereitti on sama kuin naisten, mutta lopussa ajetaan neljä kierrosta Innsbruckin ympäristössä. Matkaa reitille tulee 179,9 kilometriä.

– Reittiprofiili on kovin MM-kilpailuissa muutamaan vuoteen, mutta kuskit tekevät kilpailun, eikä reittiprofiili, sanoo Hänninen, joka on toista kertaa mukana U23-sarjan MM-lähdössä.

Viime vuonna Norjassa Hänninen ajoi 30 parhaan joukkoon.

– Lähden ajamaan kilpailua paineetta. Seuraan todennäköisesti muutamaa valittua "suosikkia" ja yritän päästä loppukierroksille mahdollisimman hyvävoimaisena. Sitten loppukierroksilla porukka on todennäköisesti harventunut siten, että jalka on se mikä ratkaisee kilpailun.

Linkit tuloksiin ja tv-lähetyksiin

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri