Maantiepyöräilyn miesten MM-aika-ajo keskiviikkona: Dumoulin, Dennis vai joku muu?

Kuva sunnuntain joukkueaika-ajosta. Kuva Hetfleisch

Kuva sunnuntain joukkueaika-ajosta. Kuva Hetfleisch

Maantiepyöräilyn MM-kilpailut jatkuvat Innsbruckissa miesten aika-ajolla.

Iltapäivällä käytävän 52 kilometrin mittaisen kilpailun ratkeamista saataneen odottaa aivan viimeiseen lähtijään saakka. Yhteensä 61 ajajaa on ilmoitettu lähtölistaan ja kaksi suurinta ennakkosuosikkia, Rohan Dennis sekä puolustava maailmanmestari Tom Dumoulin starttaavat matkaan viimeisinä miehinä.

Viime vuonna Bergenin MM-kisoissa Dumoulin voitti kilpailun ylivoimaisesti lähes minuutin erolla Slovenian Primoz Rogliciin. Chris Froome oli pronssilla. Tällä kertaa Roglic ja Froome puuttuvat kilpailusta.

Dumoulin on kilpailun ennakkosuosikki tänäkin vuonna, sillä hollantilainen on pitänyt hyvää vauhtia suurissa ympäriajoissa. Kokonaistulos on ollut vahvojen aika-ajoetappien ansiota. Reitin alkuosa on tasainen, mutta 31 kilometrin jälkeen noustaan 300 metriä ylöspäin viiden kilometrin matkalla. Tätä nousua Dumoulin tuskin panee pahakseen.

DumoulinTomUCIWorld2018InnsbruckMatthiasBaldaufTom Dumoulin sunnuntain joukkueaika-ajossa. Kuva: Matthias Baldauf

Rohan Dennis ei ole vielä urallaan onnistunut mitalin arvoisesti MM-kisojen henkilökohtaisessa aika-ajossa, mutta kuluvalla kaudella australialainen on tehnyt vakuuttavaa jälkeä. Hän on voittanut aika-ajoetappeja sekä Italian että Espanjan ympäriajossa ja muissa World Tour -tason kilpailuissa. Lisäksi hän voitti Australian mestaruuden jo kolmannen kerran peräkkäin.

Suosikeista huolimatta MM-aika-ajo ei aina ole mennyt käsikirjoituksen mukaan, joten palkintopallilla on tilaa myös yllättäjille.

Suomalaisia kilpailussa ei nähdä. Seuraava Itävallassa polkeva suomalainen on perjantaina U23-ikäluokan maantiekilpailussa polkeva Jaakko Hänninen.

Miesten aika-ajo käynnistyy kello 15.10 Suomen aikaa ja Tom Dumoulin starttaa viimeisenä miehenä kello 16.40.

Kilpailua voi seurata suorana UCI:n nettistriimin kautta.

-Juho-Veikko Hytönen

Miesten aika-ajon lähtölista

Linkki tuloksiin ja tv-lähetykseen

ulvang banneri