Rohan Dennis polki ylivoimaiseen aika-ajon maailmanmestaruuteen

Kuva: Bettini Photo

Kuva: Bettini Photo

Rohan Dennis voitti maantiepyöräilyn aika-ajon maailmanmestaruuden ylivoimaisesti keskiviikkona Itävallan Innsbruckissa.

Kilpailusta odotettiin hollannin Tom Dumoulinin ja Australian Rohan Dennisin välistä otatusta. Nämä miehet ottivatkin kärkipaikat, mutta voittajasta ei ollut epäilystäkään, kun Dennis meni menojaan radan puolivälin jälkeen.

Dennis kasvatti 16,6 kilometrissä olleen kahdeksan sekunnin etumatkan yli minuuttiin seuraavan parinkymmenen kilometrin aikana, eikä kukaan pystynyt vastaamaan BMC-tallin ajajan vauhtiin.

DennisRohan2ITTUCIWorldsBettiniPhotoRohan Dennis. Kuva: Bettini Photo

Dumoulinin vauhti oli laskujohteinen ja lopulta miehen hopeamitali varmistui äärimmäisen pienellä marginaalilla. Näytti jo siltä, että Belgian Victor Campenaerts juhlisi hopeaa, mutta Dumoulin kurotti maaliviivan yli puoli sekuntia paremmalla ajalla. Näin himmeämmät mitalit menivät hollantilaiselle ja belgialaiselle. Ero kärkeen oli hieman yli minuutin ja 13 sekuntia.

Seuraavat sijat menivät yli kaksi minuuttia hitaammilla ajoilla Michal Kwiatkowskille, Nelson Oliveiralle ja Jonathan Castroviejolle.

DumoulinTomITTUCIWorlds2018JanHetfleischTom Dumoulin jäi hopealle aika-ajossa. Kuva: Jan Hetfleisch

Suomalaisia kilpailussa mukana ei ollut. Naapurimaiden edustajista parhaiten pärjäsivät tanskalaiset, kun Martin Toft Madsen oli kymmenes ja Sören Kragh Andersen 18:s. Viron Tanel Kangert oli 22:s, Norjan Kristoffer Skerping 40:s ja Ruotsin Tobias Ludvigsson 48:s.

Tulokset

ulvang banneri