Grail FI 550x90px

Alejandro Valverde: ”Voin jäädä onnellisena eläkkeelle”

Alejandro Valverdelle MM-kulta oli uran huipentuma. Kuva: Luca Bettini

Alejandro Valverdelle MM-kulta oli uran huipentuma. Kuva: Luca Bettini

Sunnuntaina maantiepyöräilyn maailmanmestaruuden voittanut Alejandro Valverde vakuuttaa saavuttaneensa jo kaiken haluamansa, mutta aikoo pyöräillä Tokion olympialaisiin 2020 asti, raportoi Cyclingnews.

Kaikkia vielä mahdollisesti tulevia saavutuksia hän pitää lahjana.

Valverdella on ikää jo 38 vuotta, joten maailmanmestaruuden jälkeen ehdittiin arvuutella, päättyykö espanjalaisen komea ura tähän saavutukseen.

Espanjassa juhlallisen vastaanoton tiimellyksessä Valverde ehti kuitenkin kommentoida uransa jatkoa ja vahvisti, että hänet nähdään ensi kaudella mukana ajamassa maailmanmestarin sateenkaaripaidassa.

‒ Nyt voin jäädä onnellisena eläkkeelle, mutta aion jatkaa vuoden 2020 olympialaisiin, Valverde kommentoi espanjalaislehti Marcalle. Sunnuntain MM-tittelikamppailua Valverde kuvasi uransa jännittävimmäksi kilpailuksi.

MM-kulta ei suinkaan ollut onnenkantamoinen. Valverden vauhdissa ei näy hiipumisen merkkejä, vaan hän on ajanut tänä vuonna erinomaisen kauden. Keväällä Valverde voitti viikon mittaisia etappikilpailuja kolme putkeen: Valencianan ympäriajossa, Abu Dhabi Tourilla ja Katalonian ympäriajossa juhli kaikissa Alejandro Valverde. Yhden päivän kevätklassikoissa hän oli jatkuvasti mukana kärkikamppailuissa. Parhaat tulokset olivat La Fleche Wallonnen toinen ja Amstel Gold Racen viides sija. Espanjan ympäriajo ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan, mutta pistekilpailun voitto irtosi kuitenkin.

Ensi kauden tavoitteitaan Valverde ei vielä lyönyt lukkoon.

‒ On vielä liian aikaista sanoa ensi kauden kalenterista. Tour de France on tietysti Tour de France, mutta ehkä meillä on muita kavereita, joilla on siellä paremmat mahdollisuudet. Jatkan klassikkokilpailuiden parissa, eikä Giro d’Italia tai Vuelta a Espana ole huono vaihtoehto, mutta juuri nyt ei ole oikea hetki pohtia sitä, hän kommentoi Marca-lehdelle.

- Outi Hytönen

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri