Grail FI 550x90px

Pyöräilijä Joonas Henttala vaihtaa IBD Cyclingiin

Kuva: Jari Birling

Kuva: Jari Birling

Ammattilaispyöräilijä Joonas Henttala vaihtaa kotimaan pyöräilyseuraansa. Hän polkee ensi kaudella IBD Cyclingissa.

Yhdysvaltalaisessa Team Novo Nordisk – tallissa ammattilaisena polkeva 27-vuotias Henttala on edustanut kotimaassa aiemmin kasvattajaseuraansa Porvoon Akillesta.

– Olen seurannut IBD Cyclingin tekemistä ja seurasta on paistanut läpi todella hyvä yhteishenki sekä organisoitu toiminta kilpailuissa että niiden ulkopuolella. Haluan olla osa tuota yhteisöä ja antaa oman panokseni seuran kehittämisessä, Henttala toteaa uuden seuransa sivuilla.

– Asun nykyään Vantaalla Suomessa ollessani, joten IBD Cycling vantaalaisena seurana sopii maantieteellisestikin hyvin, kun pääsen harjoittelemaan tiimin kanssa useasti kotimaan kilpailuiden lisäksi, hän jatkaa.

IBD Cyclingin tarkoitus on lisätä tietoisuutta tulehduksellisista suolistosairauksista ja Henttalalla on nuorempana todettu IBS eli ärtyvän suolen oireyhtymä. Henttalan maantepyöräilyn toiseksi korkeimmalla tasolla eli UCI Pro Continental -tasolla kilpailevassa Team Novo Nordiskissa kaikilla urheilijoilla on ykköstyypin diabetes.

– Olen mielelläni viemässä eteenpäin sanomaa ylipäätään siitä, että sairastavanakin on mahdollista urheilla ja liikkua, Henttala kertoo.

HenttalaJoonasIBDCyclingJoonas Henttala. Kuva: IBD Cycling

IBD Cyclingin puheenjohtaja Teemu Ramstedt iloitsee seuran uusimmasta vahvistuksesta.

– Jopen kiinnostus IBD Cyclingia kohtaan kertoo siitä, että olemme onnistuneet tekemään monia asioita oikein. Tämä on samalla meille myös hieno mahdollisuus kehittää tekemistämme pitkäjänteisesti yhä ammattimaisempaan suuntaan. Näen, että pystymme auttamaan myös Joppea hänen urallaan. Uskon, että miehen parhaat vuodet pyöräilijänä ovat vielä edessäpäin, Ramstedt sanoo.

Viime kesänä Henttala oli SM-kisojen maantiekilpailuissa kuudes ja aika-ajossa kahdeksas. Henttalan paras saavutus SM-tasolla on maantiekilpailun hopea vuodelta 2014.

Grail FI 550x350px

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri