Jaakko Hänninen polkee ensi kaudella AG2R La Mondiale -tallissa

Jaakko Hänninen Innsbruckissa. Kuva: Bettini Photo

Jaakko Hänninen Innsbruckissa. Kuva: Bettini Photo

Maantiepyöräilyn MM-kisojen 23-vuotiaiden maantieajossa Itävallan Innsbruckissa pronssille ajanut Jaakko Hänninen on tehnyt ammattilaissopimuksen AG2R La Mondiale -tallin kanssa.

Sopimus alkaa elokuussa 2019, johon asti hän ajaa nykyisessä amatööritallissaan. Sopimus kestää vuoden 2021 loppuun. Asiasta tiedottaa hänen suomalaisseuransa TWD-Länken. Hänninen on ensimmäinen UCI World Tour -tason tallin kanssa sopimuksen tehnyt suomalainen sitten Jussi Veikkasen vuoden 2015 uran päättymisen.

- Tälle vuodelle asetin kaksi tavoitetta. Toinen oli kehittyä fyysisesti pyöräilijänä ja toinen oppia puhumaan ranskaa entistä paremmin. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että molemmat tavoitteet täyttyivät tänä vuonna. Ranskassa kaksi kautta amatöörinä ajaneena ja ranskalaiseen kulttuuriin tottuneena minulle oli luonnollista valita kaikista eri joukkuevaihtoehdoista AG2R La Mondiale. Ajan vielä tulevan alkukauden ECSEL Saint-Etienne Loiren paidassa ja näin saan vielä aikaa kehittymiselle ammattilaiskisoja fyysisesti helpommissa amatöörikilpailuissa, kertoi Jaakko Hänninen TWD-Länkenin sivuilla.

 

 

Hänninen ajoi vahvan kauden ranskalaisessa Espoir Cyclisme Saint-Étienne Loire -amatööritallissa ja kausi huipentui maantieajon U23-luokan pronssiin. Sopimus ylimmän sarjatason tallin kanssa oli mitalin myötä odotettu.

- On hienoa nähdä miten pienenä poikana aloitetusta harrastuksesta tulee ammatti. Samalla yksi pitkän tähtäimen tavoitteista on täyttynyt. Kiitos kuuluu monelle eri taholle, jotka ovat tukeneet minua urallani tähän asti. Sopimus AG2R La Mondialen kanssa on askel uusiin tuuliin ja olen erittäin motivoitunut tekemään töitä menestyksekkään ammattilaisurani eteen, hän jatkoi.

Hännisen tulevan tallin ykköskuski on viime vuosina ollut Romain Bardet, joka oli Itävallan MM-maantieajossa hopealla ja Ranskan ympäriajossa kuudes. Kahtena aiempana vuonna hän saavuttanut Ranskan ympäriajosta sijat 2 ja 3.

AG2R La Mondiale –joukkueen nimisponsorina on yli 100-vuotias ranskalainen henkilövakuutusyhtiö. 11 000 ihmistä työllistävä yhtiö on ollut 20 vuotta saman ammattilaisjoukkueen pääsponsorina.

-Juho-Veikko Hytönen

ulvang banneri