Grail FI 550x90px

Racebike-Focus pyöräilyjoukkue uudistuu - ensi kauteen uudella nimellä Continental-Focus

Kuva: Elisa Härkönen

Kuva: Elisa Härkönen

Kotimaan lisäksi tiimin tavoitteena ovat Viron maantiekilpailut.

Neljä vuotta pyöräilykilpailuissa mukana ollut Racebike-Focus joukkue uudistuu tulevalle kaudelle.

Joukkue ja taustalla toimiva urheiluseura Motion Finland ry ovat tehneet sopimuksen Continental-renkaita maahantuovan PowerFactoryn kanssa ja jatkossa joukkue tunnetaan nimellä Continental-Focus. Samalla myös aikaisemmin kahdeksan kilpailijan joukkueen kuskimäärä nousee kahdella, kun joukkueeseen liittyvät kokenut Jarkko Niemi, sekä kategoria 2 -sarjassa hyviä tuloksia ajanut Jukka Karjalainen.

- Racebike-Focus on hieman vaivihkaa noussut Suomen ja Viron maantiepyöräilyn kärkikamppailuun. Olemme onnistuneet pitämään joukkueessa hyvän yhteishengen ja tarjoamaan tukijoillemme selkeän vastikkeellisuuden. Uusi sopimus Continental-rengasmerkin kanssa mahdollistaa toiminnan kehittämisen uudelle tasolle, kerrotaan tallin tiedotteessa.

Joukkueen nimi uudistuu muotoon Continental-Focus, mutta taustalla toimiva pyöräalan yritys Racebike jatkaa edelleen yhteistyötä joukkueen kanssa. Suurempi joukkue mahdollistaa laajemman kilpailemisen, kun jokaisen ei tarvitse olla mukana kaikissa kilpailuissa.

- Monella meistä on pitkä ajomatka erityisesti Etelä-Suomen kilpailuihin ja päivätöiden lisäksi kilpailuviikonloput ovat kauden mittaan kuormittaneet melkoisesti. Panostamme Suomen merkittävimpiin kilpailuihin, mutta yhtenä tärkeänä tavoitteena on menestyminen laajentuneessa, kahdeksanosaisessa Viron maantiecupissa sekä yksilö- että joukkuekilpailussa, kertoo Motion Finland ry:n puheenjohtaja Valtteri Härkönen.

Joukkue pyrkii olemaan mukana kuudessa eri Viron kilpailussa ja tavoitteena on myös saada kutsu UCI 2-kategorian kilpailuun Suomen naapurimaihin.

Joka vuosi askel lähemmäs kärkeä

Joukkue on neljässä vuodessa ottanut joka vuosi askeleen lähemmäksi kansallista kärkeä. Kaudella 2018 joukkueen edustajat saavuttivat useita SM-mitaleja, joista suurimpana kruununa Johan Nordlundin aika-ajon suomenmestaruus. Lisäksi Nordlund saavutti ensimmäisenä ulkomaalaisena palkintopallisijoituksen Viron maantiecupin kokonaiskilpailussa. Porvoon ajoissa Nordlund taisteli voitosta viimeisille kilometreille sijoittuen neljänneksi. Aimo Pyykkönen nappasi keväällä Bioracer Evoc GP:n voiton ja saavutti useita palkintopallisijoituksia kotimaan kilpailuissa. Joukkueen maastopyöräilyyn enemmän keskittyvä kuopus Jere Hara voitti mestarille jaettavan siniristipaidan XCO:n U23 kilpailussa.

- Merkittävän Nordlundin aika-ajosuorituksesta tekee fakta, että mies oli voittaessaan 39-vuotias ja harjoitellut pyöräilyä tai ylipäätään mitään urheilua vain viisi vuotta. Usein ollaan porukalla ihmetelty, miten hankolainen vuorotyöläinen kykenee noin koviin suorituksiin kestävyysurheilussa ilman urheilutaustaa. Johan on itse kertonut, että jokaisella voi olla tietämättään kykyjä ja ominaisuuksia, vaikka maailmanmestariksi. Ei siis kannata luopua unelmistaan, joukkueen manageri Lauri Siukola muistuttaa jokaista urheilumenestyksestä haaveilevaa.

Yksittäisten urheilijoiden menestyksen taustalla on hyvä joukkue.

- Erityisen ylpeitä olemme kuitenkin joukkueen yhteishengestä, toiminnasta ja esiintymisestä. Suomeen on viime vuosina rakentunut useita kilpailukykyisiä joukkueita ja menestys on jakautunut useamman joukkueen kesken, josta myös uudet tiimit ovat saanet osansa, Härkönen toteaa.

Hän viittaa muun muassa Team Larunpyörä-Cervélon Trond Larsenin kahden edelliskauden SM-mitaleihin sekä IBD Cyclingin Anders Bäckmanin maantiekilpailun SM-kultaan.

- Tämä on ehdottomasti hyvä asia, sillä suomalainen maantiepyöräily ja nuoret pyöräilijät kehittyvät paremmin, jos kilpailu jo kotimaassa on kovempaa, toteaa Härkönen.

Motion Finland -seuran toiminta ei rajoitu pelkästään Continental-Focus tiimin kilpailutoimintaan vaan merkittävässä osassa ovat myös laadukkaat pyöräilytapahtumat. Näitä ovat juhannusaattona Ahveniston moottoriradalla ajettava Continental Ahvenisto GP, heinäkuun puolessa välissä Lappeenrannassa järjestettävä kaksipäiväinen Willimiesajot sekä Hämeenlinnan alueen viikkokilpailusarja Racebike-Cup.

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri